Građani uglavnom neobavešteni o ratovima devedesetih i nacionalno pristrasni

Istraživanje Demostata za Danas o obaveštenosti građana o ratnim zločinima i suđenjima

Ostavite komentar


  1. Gle nacionalno pristrasni!!!
    Pa svi narodi na planeti su nacionalno pristrasni.
    Neće biti da jedan narod više voli druge nego svoje pripadnike. Mada toga u Srba ima dosta.

    1. Gospodine, ja imam 62 godine, učestvovqo sam u “ zoni ratnih dejstava“…moje pitanje gladi: koliko imate godina?

      1. da, svi smo pristrasni. danas na tv hepi jedan gost se buni sto je snimljen film Teret o onim hladnjacama bacenim u Dunav, pa i to treba da znaju ljudi, kao sto tu recenicu voli da kaze nas vodja,!

    2. Srba je u ex-Yu bilo 31 % od ukupnog stanovnistva tadasnje drzave. Tom procentu odgovara sadasnj prostor Srbije sa Vojvodinom.Ako se „patrijote“
      ne urazume (posle svega ruznog, sto je uradjeno susednim narodima) pitanje je, da li ce ovakva Srbija uspeti da zadrzi i Vojvodinu u svojim granicama.

  2. A šta ste drugo očekivali ako državu posle 10 godina sumanutih ratova 1990-2000) već 20 godina (2000-2020) vode „asanatori“ terena. Umesto da su odmah zakopali ratne sekire, oni već 20 g svu resurse države koriste za ratove u rukavicama sa susedima i Zapadom, umesto tranzicije i normalosti 30 g ratova i ratnog logora….

    1. Normalno da ne znaju kada Vi iz pete kolone radite na zatiranju istine o 37 hiljada pobijenih Srba u Bosni,o najvecem etnickom ciscenju posle WWII u Hrvatskoj,o sramnom oslobadjanju hrvatskih generala uz pomoc zaoada zarad pranja ruku iucestvovanju u istom.U proglasu NVO Firerke Biserko stoji da su srpske zrtve nebitne a jedino Srbija u okruzenju ima petu kolonu koja radi na zatiranju Srba i svega sto je srpsko.

    2. Natalija@ U pravu ste sa vasim komentarom. Ali u Srbiji jos postoje oni koji bi na pljackaskom principu, prisvojili sve ono, sto nije njeno Najbolji primer je Dodikova ikona iz Ukrajine. Blizu Beograda je vojno/policiski poligon Batajnica, sa masovnom grobnicom ubijenih albanaca sa Kosova. Kada se sve ovo resi -bice Srbija velika do Vladivostoka.

  3. Pa to je i državna politika da građani budu neobaviješteni o devedesetima i pristrasni. Pogledajte samo naslove najprodavanijih (i subvencioniranih) tabloida na kioscima i biće sve jasno.

  4. “ od 1199 ispitanika odgovore je dalo“… Da li je ovo ukupan broj ispitanika u vašem istraživanju?! Nema podatka o strukturi ispitanika, starosnoj, obrazovnoj, socijalnoj, pa i nacionalnoj. Tanko vam je ovo i poprilično tendenciozno, a vi ste ozbiljan dnevni list i puno nas veruje vašim tekstovima. Sačuvajte taj nivo!

    1. I trebalo je dodati da je ispitivanje vršeno u famoznom krugu dvojke (neproširenom).

  5. Nikakvi ratovi NISU VOĐENI DEVEDESETIH GODINA. Ratovi su vođeni DVEHILJADITIH godina. Prosto: BROJEVI PRVE DESETICE. Ne verujem da ćete ovo objaviti.

  6. Oko 400000 srba je oterano iz hrvatske, jos otprilike toliko iz Bosne, 150000 sa Kodsova.
    Svako od nas ima rodjaka, komsiju prijatelja i iz Bosne i Hrvatske i Kosova…….i bas Vi i sve slabije placeni NVo da nas obavaestavate, ucite vodite. Pa dal ste vi ljudi pri zdravoj pameti. Manite se vise komesarskih metoda.
    Srbi su jako dobro obavesteni i o dogadjajima 90 ih, na vasu zalost.

    1. Nagradno pitanje za @Moler-a: Da li je na teritoriji srpskih Krajina u Hrvatskoj, pre ratova devedesetih, bilo i nekih nesrba, koliko ih je bilo, i šta se s njima desilo?

    2. Drz se ti cetke moleru, vecena smo svedoci dogadjaja i znamo veoma dobro kako se sve desilo i zasto!

  7. Građani najviše znaju o temama, kojih ima najviše u medijima. Zbog toga skoro svaki Srbin zna o zločinu u Srebrenici, a retki znaju za neki od stotine masovnih zločina u BiH nad Srbima. I to se iz godine u godinu povećava. Kako onda možemo očekivati da zapad i njihovi građani znaju o zločinima nad Srbima, kada se o tome i ovde ne zna dovoljno. Pogotovo što je zapad aktivno učestvovao u ratovima, još od početka 90-ih i nije im u interesu da se čuje druga, protivnička, neprijateljska strana. Kako građani da znaju broj žrtava Nato bombardovanja, kada naša država ni posle više od 20 godina, nije utvrdila tačan broj sttadalih.

Ostavite komentar


Suočavanje

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.