Postupak protiv SNS u toku, sledeće ročište 25. februara 1

Aktivisti i aktivistkinje Inicijative mladih za ljudska prava uspeli su da sakupe i plate kaznu, kao i sve sudske troškove, nakon što su osuđeni za kršenje javnog reda i mira zbog toga što su razvili transparent „Ratni zločinci da zaćute da bi se progovorilo o žrtvama“…

… za vreme govora osuđenog ratnog zločinca Veselina Šljivančanina na tribini vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) u Beški 17. januara 2017. godine.

Nakon što su nasilno oterani sa tribine, osam aktivista i aktivistkinja Inicijative je i fizički napadnuto. Umesto da uhvati napadače i procesuira ih, država Srbija i njeno sramotno pravosuđe „utvrđuje“ da su sami krivi što su pretučeni. Naime, Apelacioni prekršajni sud osudio ih je zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru na novčane kazne od po 50.000 dinara, a posebno je potvrdio deo presude koji navodi da je činjenica da su nakon toga dobili batine potpuno irelevantna za ovaj sud i ovu presudu.

Inače, troje predstavnika Inicijative mladih za ljudska prava tužilo je SNS kao organizatore tribine u Beški, a parnični postupak za naknadu štete pokrenut je pred Trećim osnovnim sudom u Beogradu.

– Parnica koju vodimo protiv SNS-a je još uvek u toku, čekamo sledeće ročište koje je zakazano za 25. februar ove godine. U tom postupku SNS pokušava da dokaže da nije organizator tribine u Beški i zbog toga se, pretpostavićemo, to toliko odugovlači, mada ovi postupci uglavnom i traju čitavu večnost – kaže za Danas Sofija Todorović iz Inicijative mladih za ljudska prava.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Postupak protiv SNS u toku, sledeće ročište 25. februara”

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.