Svedoci tvrde da je ubistva izvršio Joja Plavanjac

Nastavljeno suđenje za likvidaciju 11 bošnjačkih civila

Ostavite komentar


  1. Bez i najmanje mamere da zločine aboliram, kao čovek, ljudsko biće i Srbin, s punim pravom pitam: ko je pobio blizu 40.000 Srba u BiH, i zašto baš niko nije odgovarao za njihovo stradanje, a više od 80% su civili – tj vojno nesposobni?
    Medjunarodno pravo kaže: kada jedan narod, organizovan u bilo kakvu društveno političku zajednicu, proglasi VOJNU MOBILIZACIJU svi koji su predmet te mobilizacije su legitimna vojna meta u ratu. Prevedeno s pravnog pojma: vojni obveznici NISU više civili. Na njih se odnosi ratno pravo i ratni zakoni. Tačno, niko nema pravo likvidacije onih koji su se predali, ali, nejasno je kako se postupa sa zarobljenima. Amerikanci ih dovode i iz Azije na tlo Amerike, okivaju u lance, izlažu elektrošokovima, iznuđuju priznanja, potapaju u vodu, izlažu ih napadu kerova i glodara…
    I imaju termin „kolateralna steta, kolateralne žrtve“.
    Za zapadnu „demokratiju“ su legalni vojni ciljevi celokupna teritorija države (Srbije), putnički sirotinjski voz, most i pijačni dan, nervni bolesnici, zgrada i zaposleni i RTS-u…
    I to stajući na stranu terorističke manjine, većinom imigranti susedne neprijateljske države, a potom „pobednici“ međusobno krčme suverenu teritoriju jedne države.
    Pošto se Srbima sudi za stvarne i izmišljene zločine: Vase Miskina, Markale 1 i 2, Tuzlanska kapija, „bombardovanje Dibrovnika“, „bombardovanje Banskih dvora“, nepostojeći genocid u Srebrenici, nepostojećo zločini u Hrvatskoj.., tj sudi se u Hagu, u Zagrebu, Sarajevu i Beogradu – a gde se sudi za genocid nad 4.500 Stba u Podrinju? Gde za zločine nad Srbima u Hrvatskoj i Bosni?
    Nigde?
    A za sve je kriva neznalačka i uvlakačka vlast u Srbiji. Pravnici koji su polagali ispite za 100 DM, ili pod pretnjom, normalno je da ne znaju za pojam RETORZIJA: izajamnost!
    Ukratko, što se ne sudi za zločine nad Srbima je kriva Srbija: umesto da kaže – proceduirajte zločince za zločine i genocid u Hrvatskoj i Bosni, ps ćemo i mi. Za svakog .sa poternice Srbina, objaviti po dve poternice za Hrvatima ili muslimanima.
    I dokazane zločince tretirati kao ONI Gotovinu i ostale krvoloke, i kao Dudakovića, Orića i ostale. Retorzija!
    Još samo, Srbija bespravno hapsi, sudi i osudjuje tudje državljane za navodne zločine na tuđoj teritoriji, umišljajući kako na to ima pravo – a nipošto nema, kao što nije maslednica nikakvog državnog kontinuiteta, jer je Koštunica pristao da Srbija traži članstvo u UN – gotovo. Bombardovanje je stoga nepostojeće, jer – Srbija nije bila međunarodno priznata država, te – 1999. godine.
    Pravnik ojađeni Koštunica, uživa u miru, a njegovo izdajničko delo „zaboravljeno“, kao i delo njegovih trabanta – za mučku likvidaciju Đinđića…

Ostavite komentar


Suočavanje

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.