„Zločinac sa ružom“ u službi negiranja srebreničkog genocida

Murat Tahirović, predsednik Udruženja žrtava i svedoka genocida, za Danas o gostovanju kontroverznog generala UN Luisa Mekenzija na Filološkom fakultetu u Beogradu

Ostavite komentar


  1. Procitao sam tekst, razumeo ogorcenost gospodina Tahirovica kao bosnjaka koji ima svoje vidjenje istorije, a onda je sve ‘palo u vodu’ kad su naveli da je i sam general ucestvovao u silovanju muslimanki, jer ocigledno zaslepljenost, ma koje vrste i nivoa, ne zna za granice i sve dovodi u pitanje.

    1. Lobi, lobi- sta se dovodi u pitanje ? 3 godine gadjanja iz tenkova i haubica u stanove gde su deca i starci? U ljude u redovima za vodu i hranu? U hiljade streljanih, silovanih, hiljade pobijene deca, covece , u tom Sarajevu?! To se dovodi u pitanje? I ti kao razumeo bi, molim lepo, kao „ogorcenost“ Tahirovica?! A cmizdris za par meseci NATO- bombardovanja Srbije?!

  2. Zasto uopce objavljujete misljenja „strucnjaka“, koji povezuje Nobelovu nagradu za knjizevnost sa tim genocidom? On je politicar, a ne strucnjak ocito.

    1. Izgleda da Tahirovic ne voli istinu.On bi da svi ucesnici rata pisu i pricaju ono sto njemu odgovara i cime su lagali citav svet ali srecom postoje i casni ljudi i oficiri,kiji nisu potplaceni i koji ce iznositi samo istinu.Zasto ne prica o srpskim zrtvama i srpkinjama koje su silovane u ratu od strane muslimana ili o muslimanskom genocodu i streljanju civila?

  3. Snežana Čongradin na zadatku, neprocenjivo. Ovaj pamflet je u rangu onih koje su Srbi plasirali za vreme rata gde su optuzivali Hanku Paldum za mucenje Srba u logoru. Ozbiljno se ucvrscujet eu Informer ligi i ako ovako nastavite izbijate na prvo mesto.

    1. Ti, anonimuskinjo, iz misje rupe, bezimena kukavice, ni cipele ne zasluzujes da cistis nasoj Snezani, heroini ovog teskog momenta Srbije.

  4. Nadam se da će general Mekenzi tužiti i Tahirovića i dnevni list Danas zbog objavljivanja monstruoznih laži o njemu. Tako se to radi na Zapadu kad je neko žrtva kleveta.

    1. Pa neće tužiti, jer je sa funkcije otišao sa sporazumom da mu se ne sudi za silovanja! Može samo da laže okolo (naravno one koji hoće /i prija im/ da ga slušaju)

  5. A po cemu je to Murat Tahirovic strucnjak za genocide kao i za knjizevne nagrade? Isto pitanje vazi i za Snezanu Congradin. I sta ih je tacno kvalifikovalo da izigravaju moralne gromade?

    1. Upravo to, znate, general nema pojma a njih dvoje stručnjaka su pozvani. Lobi je čudo, to je danas legalna šljaka bez obzira na istinitost

  6. Neverovatno ali, istinito?! Stvari se menjaju na bolje. Oduvek sam smatrao da je list „Danas“, jedna od svetlijih tacaka u medijskom prostoru Srbije. Barem su otvoreni za misljenja obicnih i anonimnih gradjana. Ovaj put su, medjutim, prevazisli sami sebe, odnosno, dozvolili su cak 5 komentara, koji otvoreno kritikuju, vec dobro poznate, mrzilacke i nekriticke pamflete Snezane Congradin.Svaka cast. To je prvi i pravi dokaz da su otvoreni za razlicita misljenja.

Ostavite komentar


Suočavanje

Naslovna strana

Naslovna strana za 14. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.