Suspendovani profesor Šeste gimnazije odgovara na optužbe da je psihički maltretirao đake: Za one koji misle da dobro radim sam „ubica neznanja“

Ostavite komentar


  1. Jadan čovek, dobro pa je izdržao tolike godine, treba imati veliku snagu i (iz)boriti se sa drskim roditeljima i njihovim razmaženim „klincima“.

  2. Podrska profesoru. Roditelji da se uzmu u pamet i da prestanu, podhitno, da stite decu i da prave nesposobne buduce ljude. Muka mi je od takvih.

  3. Nemoguce je da od 30 dece sa 90-95 poena iz osnovne skole bas niko ne moze da dobije 5, da ne pricam o dvojci…

  4. Ovaj covek nazalost ima klan roditelja koji ga obozavaju… Nemojte da komentarisete jer ne znate kako je na casu.

  5. JOS JEDNO TAKTIČKO UBIJANJE SRPSKOG INTELEKTUALIZMA.
    PLOVIMO U BLATO.
    TREBA PROVERITI STRANACKU OPREDELJENOST DIREKTORA GIMNAZIJE. POLITIKOM SE UBIJA I POSLEDNJA MOZDANA ĆELIJA SRPSKOG MOZGA..KOJIM SMO SE DIČILI U PROŠLOSTI…A SADA NAS JE STID.

  6. Tužno je što se prećutkivalo i žmuri čitav niz godina pred ovakvim problemom….Bez obzira što je dobar matematičar
    definitivno je pedagog sa vrlo niskom ocenom.

  7. Važnije mu je da bude autoritet nego da nešto nauči decu!
    Više poštovanja prema učenicima a ne zastrašivanje…

  8. Najbolje da se ukine matematika.
    Deci se popušta u osnovnoj školi, roditelji ih štite od rada.
    Pink kultura bere plodove.

  9. Joca ubica je mala maca za Ljubu Zivotinju, takodje profesora matematike i 6.te gimnazije. Kada sam polozila matematiku na fakultetu, jedvaaaa, prvo sto sam uradila je da sam otisla kod mog profesora Ljube, onako lezeran, komotan, samo mi je rekao “ ne znam kako si uspela da polozis, verovatno da si naucila da saberes dva broja“ . Govorio je juznjackim akcentom i bez obzira na sve, ja sam ga mnogo volela. Kada sam se zalila kod kuce na njega, moji roditelji su me namakljali. Profesoru se uvek drzi strana pa makar i ne bio u oravu. Ovako je govorio “ ej, mecka naucila motor da tera, gled’o sam u cirkus a ti kozo ne umes dva broja da saberes“

  10. Lako je učeniku dati jedinicu, teško ga je naučiti. Valjda su te ocene i ogledalo profesora.

  11. Kad se čuje zvono za kraj časa profesor istog momenta trba da prestane da govori ili piše uzme dnevnik i ode.Učenici za vreme odmora imaju svoja posla i potrebe.

  12. Ако је директор дошао из Смедерева где је био директор, онда је он вечити партијски директор и тежак увлакач. Овај случај ме подсећа на случај професорке српског језика из крагујевачке гимназије од пре тридесетак година. Она је у једном одељењу од 31 ученика на крају школске године закључила 30 јединица. На притисак родитеља избачена је из гимназије. Но не лежи враже, колеге су се побуниле, штампа реаговала, а на крају се у Политици на целој страни писмом обратио јавности професор са Сорбоне Драган Недељковић и стао својим ставом у одбрану професорке. На крају професорка је враћена у гимназију. А била је изузетан професор, а позитивне оцене није закључила јер ниједно мамино дете из познатих породица није прочитало за годину дана ни један текст из читанке, нити иједну лектиру.

  13. Matematika je težak predmet… Deca neće da uče… Lakše je provesti vrijeme uz telefon nego sate uz zbirku zadataka… On je stari kroj profesora, traži znanje što i treba da radi u gimnaziji… Roditelji, pustite decu da se bore sami jer ovako dobijamo nesposobne i razmažene ljude. Ako im je teška matematika u gimnaziji što su je upisali. Podrška kolegi…

  14. ne govori se juznjackim akcentom nego juznjackim dijalektom. elem, padeže znate a ne znate akcente i dijalekte..p.s. admine objavi mi komentar . nisam šugav.

  15. Čini mi se da je ovaj prso. Pati za tim što ne predaje na fakultetu pa drnda srednjoškolce, glumi nekog velikog socijalnog radnika. Koliko je tu suza proliveno, to niko nezna.

  16. Reč je o psihološkom karakteru o kojem bi se sigurno moglo progovoriti sa stručnog aspekta. Moje logično pitanje još 2005. godine bilo je da li je ikada ikome pokazao svoj studentski indeks u koji je u to vreme po zakonu bio moguć uvid. Naravno, drugo pitanje je sumnja šta bi se u tom indeksu videlo.

    Žalbe su postojale još odavno i bile su argumentovane. Odgovorni u školi zataškavali su psihičko maltretiranje i konstantno mentalno iživljavanje prema đacima i u tome nije bio sam. Svakako su u prikrivanju i neposrednom ohrabrivanju doprinosili nastavnici kao što je Olivera Levi, jer nisu činili baš ništa uprkos višedecenijskom mentalnom teroru koji je provodio.

    Bez obzira na kaznu koju će dobiti, svakako će otići u nezasluženu penziju nakon godina kroz koje je mentalno i profesionalno oštetio neizbrojiv broj đaka i generacija. Možda je nekom roditelju normalno i zdravo da šalje dete u školu u kojoj se detetu permanentno ponavlja da je glupo i nesposobno, ali to svakako govori o mentalnom sklopu i elementarnom pedagoškom neznanju takvog roditelja.

    On je, kao primer prosvetnog radnika zbog kakvog đaci preziru prosvetne radnike, naneo štetu koja nikada neće moći da se popravi ili izmeri. No neka uživa u svojoj penziji. Osoba koja je bila spremna na takvu okrutnost i ponašanje svakako nema niti morala niti etike koja će je sprečiti da u tako zarađenoj penziji uživa, te da se ikada zapita čime ju je uopšte zaslužio.

  17. Najbolji Profesor! Ne nasedajte na gluposti i izmišljotine. Nema tu nikakvog maltretiranja i nemogućih zahteva. Nerad i neznanje, bahati učenici, roditelji koji šalju decu u školu da prošetaju najnovije telefone i eventualno druge statusne simbole. Ti isti roditelji koriste svoj društveni status i druge resurse da spasu svoju decu od „obrazovanja“ . Ti isti roditelji će svoj deci sutra platiti privatne fakultete i druge šarene kaže. Samo, imajte u vidu, time što profesora suspendujete, uskratili ste znanje onoj deci koja su u gimnaziju došla između ostalog i nešto da nauče.

  18. Tuga šta rade ti roditelji. Joca je profesor kome je stalo da prenese znanje i ljubav prema predmetu. Uvek se trudi da objasni – na času, na dopunskoj, van časa, čak drži i private časove jer voli matematiku i svoj posao.
    Zaslužuje tu penziju više nego bilo koji drugi profesor u Beogradu.
    Pričam iz svog iskustva.

  19. Sramota.Deca su sve razmaženija,roditelji još gori(čast izuzecima).U školama je svima od učitelja do profesora zabranjeno da povise ton na bezobrazno dete.Da se razumemo,uvek je bilo dobre i nestašne dece,strogih i blagih nastavnika.Tako je i danas,ne razumem samo šta misle roditelji koji su pisali peticiju,a još više direktor koji je smenio i ostavio bez posla profesora koji je poznat i priznat kao jedan od najboljih profesora matematike.

  20. Ovo je sramota, po ko zna koji put pokušavaju da ga prevaspitaju, umesto da na njega gledaju kao na svetlu tačku obrazovnog sistema, bruka… .
    Profesor Knežević mi je bio razredni starešina tri godine, imam samo reči hvale o njemu, doveo nas je u red, pošto smo u prvoj godini važili za problematično odeljenje, a naredne tri smo svakako bili puno bolji.
    Što se tiče samog znanja, ne znam odakle da počnem, mnogo smo naučili na njegovim časovima, a sveske sa njegovih predavanja su se čuvale i za kasnije, za prijemne i za poneki ispit na fakultetu.
    Važio je za strogog, ali pravičnog profesora, a kao razredni starešina, bio nam je kao drugi otac.

    Podrška za Jovana!!!

  21. Da li je možda neko od dece kome je profesor predavao do sad imao neki problem sa suicidom ili nekim poroblemom ???

  22. Moje dete imalo ocene 3-5 kod njega, zavrsilo FON kao najbolji student, master, zahvalno Joci jer ga je pripremio za zivot i znanje. Danas je vrhunski strucnjak u IT oblasti. Priznat u inostranstvu. Zahvalan zauvek Joci ubici za znanje steceno u gimnaziji.

  23. Prilikom zaposljavananja( prosveta) potrebno je uvesti kontrolu mentalnog stanja buducih profesora!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.