Sutra i za vikend prijemni ispiti u specijalizovanim srednjim školama 1Foto: FoNet/ Ministarstvo prosvete

U muzičkim i baletskim školama sutra od 10 sati počinje polaganje trodnevnog prijemnog ispita koji će trajati i u subotu i nedelju, dok će đaci koji konkurišu za upis u specijalizovana IT odeljenja polagati prijemni u subotu, 21. maja, od 10 do 12 časova.

Za subotu su, u istom terminu zakazani prijemni za upis u odeljenja za učenike sa posebnim sposobnostima za fiziku, a prijemni polažu u đaci koji žele da upišu specijalizovana odeljenja za geografiju i istoriju. Test iz geogradije počinje u 10, a iz istorije u 14 sati.

Za đake koji žele da nastave školovanje u bilinglavnim odeljenjima provera znanja biće organizovana 21. maja (pismeni deo ispita od 13 do 15 časova) i 22. maja (usmeni ispit od 10 sati).

Prijemni ispit za upis u Matematičku gimnaziju i matematička odeljenja biće održan 22. maja, od 10 do 12.

Za učenike koji žele da upišu Sportsku gimnaziju i sportska odeljenja  prijavljivanje i podnošenje sportske dokumentacije biće 21. i 23. maja, od 8 do 16 časova.

Prijemni ispiiti se ogranizuju u srednjim školama, pa sva obaveštenja o isticanju preliminarnih i konačnih rezultata đaci mogu da saznaju u tim školama.

Podsetimo da učenike osim prijemnog ispita čeka i polaganje završnog ispita od 27. do 29. juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari