Sutra ističe rok za prijavu za švajcarski konkurs za projekte građanskog društva u Srbiji 1Foto: Beta/Milan Timotić

Rok za prijavu na konkurs programa Vlade Švajcarske „Zajedno za aktivno građansko društvo – ACT“ ističe sutra, u ponedeljak, a mogu da se prijave organizacije i neformalne grupe građana u Srbiji.

U okviru tog konkursa su dva poziva za prijavu projekta u oblasti jačanja lokalnih zajednica i javnog zagovaranja na lokalnom nivou, saopštili su danas organizatori programa.

„Naš cilj je da ojačamo organizacije građanskog društva u Srbiji, da unapredimo njihove veštine i znanja, kako bi one sutra mogle da aktivno podstaknu angažovanje gradjana i artikulišu njihove interese u zajednici“ rekla je Ivana Ćirković, tim liderka nacionalnog projekta „Zajedno za aktivno građansko društvo ACT“.

Poziv za podnošenje predloga projekata za jačanje lokalnih zajednica namenjen je organizacijama građanskog društva i neformalnim grupama građana koje će, uz aktivnu podršku i učešće građana, kreirati inicijative i akcije za rešavanje nekog problema od javnog interesa u svojim lokalnim sredinama.

Za projekat „Zajedno za aktivno građansko društvo-ACT“ trebalo bi da do kraja ove godine bude objavljen još jedan poziv namenjen mrežama, koalicijama, alijansama, gde će maksimalna predviđena finansijska podrška iznositi 25.000 evra.

Cilj tog projekta je aktivno građansko društvo u kojem građani više učestvuju u procesima donošenja odluka, naročito na lokalnom nivou.

Vlada Švajcarske je za to namenila 4,8 miliona evra za realizaciju prve faze projekta od 1. oktobra 2019. godine do 30. septembra ove.

Projekat ACT u partnerstvu sprovode švajcarska organizacija „HELVETAS Swiss Intercooperation“ i „Građanske inicijative“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari