Sutra počinje prijava za studentske kartice: Šta studenti zaista dobijaju? 1Foto: Filološki fakultet

Prijava za studentske kartice počinje sutra, 13. novembra, na portalu Uprave za trezor.

Studenti će prilikom prijave unositi JMBG, birati fakultet, unositi broj mobilnog telefona kako bi bili obavešteni kada je kartica gotova, a biraće i ekspozituru Banke Poštanska štedionica gde žele da preuzmu karticu, objavio je ministar finansija Siniša Mali na Instagramu.

Prema njegovim rečima, kartica će biti potpuno besplatna i biće platna, a za nju će moći da se prijave svi studenti akreditovanih fakulteta i akademija u Srbiji.

Studentska kartica će, kako je rekao, omogućiti brojne popuste, benefite i pogodnosti.

Srbija ima oko 240.000 studenata.

Studentkinja iz Kreni-Promeni, Anđelija Stanimirović je pre nekoliko dana objavila snimak u kojem je iznela „činjenice iz studenstke perspektive“, te objasnila kako je „studenstka kartica koju Vučić promoviše prevara“.

“Naša država je raskinula ugovor sa Unicredit bankom preko koje su studenti primali kredite i stipendije sve do sada. Ove godine će studenti primati stipendije preko Poštanske štedionice, tako da bi svakako morali da dobiju nove kartice preko koje bi primali taj novac”, rekla je ona.

Na navode predsednika Vučića da će nova kartica pomoći studentima da ostvare popuste jer to do sada nisu mogli, Stanimirović ističe da im je za to bio dovoljan i indeks.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari