Suvlasnica Galensa odustala od tužbe u kojoj je tražila godinu dana zatvora za Draganu Arsić 1Foto: Privatna arhiva

Sanja Petrić suvlasnica kompanije Galens invest povukla je krivičnu tužbu protiv Dragane Arsić iz pokreta Odbranimo šume Fruške gore u kojoj je tražila godinu dana zatvora za ovu ekološku aktivistkinju.

Kako je saopštila Arsić preko društvenih mreža, današnje zakazano ročište nije se održalo upravo iz razloga jer je Petrić odustala od tužbe.

„Da vas podsetim, ovom krivičnom tužbom je tražena najstroža kazna za mene, godinu dana zatvora, zato što me je privatno tužila da sam joj ugrozila poslovni ugled i kreditnu sposobnost“, napisala je Arsić.

Na prošlom ročištu medijacije koje je bilo oktobru, tužilja je prihvatila medijaciju, ali Arsić to nije želela da učini jer kako kaže, „nije se apsolutno osećala krivom ni zašta, da bih prihvatala bilo kakve njihove uslove“.

„I eto, pravda i pravo i ovde pobeđuje. Mala pobeda i velika satisfakcija svakako, ali ne samo za mene već i za sve nas koji smo na istoj strani. Na strani borbe za javni interes jer ta borba nije i ne sme biti nikada krivično delo“, zaključila je Arsić.

Podsetimo, bračni par Nebojša i Sanja Petrić, suvlasnici kompanije „Galens“, podneli su pet tužbi protiv ekoloških aktivista koji su javno ukazivali na spornu gradnju stambenog kompleksa koji grade u zaštićenom području Fruške gore.

Ime Dragane Arsić osnivačice pokreta pokreta Odbranimo šume Fruške gore nalazi se na svih pet optužnica. Dve su kolektivne, zajedno sa još troje aktivista, a tri samo protiv nje. Od toga su dve tužbe i jedna krivična prijava koja je sada povučena.

Bračni par Petrić odustao je tako od gonjenja ove aktivistinje u zatvor, pa sada tužbama potražuju samo novce, oko dva miliona dinara odštete.

Nevladina organizacija Građanske inicijative kompaniju „Galens“ je nominovala za titulu „Korporativni siledžija godine“.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari