Čak 41 odsto mladih u Srbiji ima negativnu reakciju na pomen EU

Istraživanje Krovne organizacije mladih (KOMS)

Ostavite komentar


  1. Sta im je. Zar im se ne svidja Vucic i ostale vrednosti koje nam je EU ponudila.

    1. Kakav blatoidni rezon: da li je EU ponudila i dve decenije mučke, konstantno rusofiličarske propagande većine režimskih, dakle AV medija? Danas se može pročitati (iz verodostojnih medija, ne iz onih koji oblikuju Vašu „školu mišljenja“), da od te i takve EU Hrvatska dobija pomoć od cca 2 Sr budžeta, šta po tom pitanju kaže brat Si, a šta brat Vladimir?

      1. Kod nas nema ni jednog rusofilskog politicara osim mozda Popovica kojeg vise nece biti u vlasti.Vi ste u zabludi ako u to verujete jer Rusija minira dogovor sa Siptarima.Sve ostalo je vikend rusofilstvo ili prema potrebi.

      2. Nema neke rusofilije, ali je cinjenica da je sada za razliku od 2000. svet dvopolan. A, sto se Hrvatske i dobijanja sredstava tice, treba pazljivo analizirati stvarne cifre. Ima tu dosta spojenih sudova i ugradjivanja. Bojim se, a sto ne opravdava nas, da je ista ta EU tolerisala sve te mucke. Nazalost, nije EU tu da nama pomogne, kao sto smo nekada verovali.

  2. Jel ista takva reakcija mladih kad im se pomenu evrići? Treba da im se objasni da ako neće EU, u redu, ali moraju da se navikavaju na Rublje i Juane…

    1. Pa nama je zapad na čelu sa EU kroz ratove i sankcije napravio 100 miliardi dolara štete to su neizbrisive činjenice.A zvanično pomogli sa 2.5 miliardi pomoći dakle dužni su nam još 97.5% para koje su nam uzeli plus što su nam rasparčali zemlju i razjurili stanoništvo..Navedi šta su nam Kinezi i Rusi uzeli ?

      1. @Marko…Zašto ne pomeneš razloge za sankcije,ratove…“ničim izazvani“?! Koliku ste štetu vi napravili u Hrvatskoj,BiH,Kosovu…? Koliko košta srušeni Vukovar i pljačka paravojski iz Srbije? Kolko košta proterivanje skoro milion kosovskih Albanaca ka Albaniji i Makedoniji 1998.god.,pre NATO interencije,i uništavane njihove imovine? To ne postoji u vašoj računici.I sad kao ratni gubitnici tražite ratnu odšetu što nema veze sa mozgom.

        1. Jel moguce da i u 2020. postoji neko ko veruje da je Sloba kriv za sve u poslednjih 30 godina i da su nas strane sile samo „oslobadjale“ od Velikog Zlog Rezima, a da nam nisu zemlju raspracavali u skladu sa svojim interesima? Pretpostavljam da mislis i da je Africko Prolece bilo spontano?

      2. Marko+++rusi su uzeli srpsku energetiku.Raspitaj se kolika je „rudna renta“ za Gazpromnjeft a kolika za ostale.

      3. Zalosno je da oni kojima najvise treba normalan zivot misle da su im Rusi i Kinezi blizi i veci prijatelji od EU. Zabrinjavaju ce je da se zaboravlja ko je osiromasio Srbiju, sto dokazuje da vam je pamcenje kratko ili niste ni bili rodjeni devedesetih. Da se podsetimo inflacije 100% dnevno, Dafine, Gazda Jezde i ostale otimacina drustvene i privatne imovine i bogacenje kriminalaca a sada „uspesnih“ nepismenih biznismena i stvaranje Nusicevih likova u XXI veku. NATO je samo posledica svega sto su „patriote“ postigle devedesetih.

  3. Ne brinite, kad bude bilo potrebno onome kome to bude trebalo, vrlo lako ce objaviti „anketu“ da samo 39,9% mladih i starih, zena i dece u Srbiji ne zele da Srbija udje u NATO !

    1. Eu zemlje su bombardovale Srbiju i rasparcavaju nam teritoriju.Zar treba da ih volimo?

      1. Treba! Da smo ista naucili iz toga dobro bi bilo. Tek sad se vidi da je trebalo cesce to da rade bas zbog supljih glava poput tebe. Radili su to jer ocigledno nema drugog nacina da se mi urazumimo. Sto te nisu branile te druge zemlje koje ti volis, ako su ove gresile?

  4. Kako bi pokazao sebi da nisi glup (a jesi), najlakse je biti protiv svega normalnog kaže:

    Pa zato sto supljoglavci misle da ce Evropa da ih „hrani“ (direktno, ili indirektno), a oni ce sanjati snove o „ruskim i kineskim gubernijama“, to je ta iskonska zelja Srba. Da ako mogu da muzu i istok i zapad i da nema nikakvih posledica za to, kao da su najpametniji narod na svetu, niko se to sem Srba nije dosetio da radi. I dalje u svojoj gluposti veruju u mitove da su pametniji narod od drugih, a istina je upravo suprotna, nema glupljeg i zatucanijeg na planeti Zemlji. Gutaju sve sto im servira taj „satro“ tradicionalni deo populacije politicara koji je ukapirao da je stoku najlakse kontrolisati bajkama i mitovima stvarajuci imaginarnu sliku nekakvog „dominantnog naroda“ koji zbog takvog svog mentaliteta (da ne kazem gluposti) pati i prozivljava agoniju bukvalno od svog nastanka do dan danas. Jedini period istorije kada su Srbi bili iole socijalizovani kao narod je bio period SFRJ, sve pre i posle toga je zivot na nivou stoke koja ide tamo kako joj raznorazne budale narede koje na neki fazon uvek nekako uspeju da sebe idealizuju u ocima tupana. A ista ta omladina koja je kao protiv svega evropskog ce za par godina upravo zavrsiti na tom „trulom zapadu“ koga se uzasavaju, ovde ce ostati samo zarasli kreteni u brade koji ce vijati po Srbiji sve za koje oni odrede da nisu pravi Srbi. Eto prostog odgovora jedne kompleksne mentalne slike naroda koji se je totalno pogubio u vremenu i prostoru.

  5. Hajde da budemo trezveni . Imamo perspektivu u EU samo ako uspemo pre ulaska da razvijemo sopstvenu privredu, pa da u okviru EU, sa manje ograda trgujemo sa ostalima . U suprotnom, procicemo kao mali macak iz vica, u drustvu odraslih macorcina, sa kojima je krenuo u provod.

  6. Sta je to cudno?
    Pa u Srbiji nema ni jednog prozapadnog medija, a i prozapadni politicari postoje samo u tragovima. O „institucijama u koje narod ima najvece poverenje“ glupo je i govoriti, oni sa svog antizapadnog kursa nikad nisu ni skretali. Jos bi pre rekao da se ta omladina informise sa youtuba, a to je tek steciste udbasa i rusofila, tu prosto ne mozete ni da birate.
    Nema dana da u Srbiji kad ustanete, vec od ranog jutra vas zaspe more vesti kako propade zapad, i kako Kina i Rusija hrle napred.
    Jos je to i dobar procenat kad pogledamo kolika je masinerija ukljucena u celu pricu.
    A i ta omladina ce mahom pobeci na zapad pa ce odatle jos vise mrzeti zapad. Danasnja omladina, ima gori rezon, od onih penzionera sto su trcali za Slobom pre 30 godina. Tj. napravili su omladinu po svojoj meri.

    Meni pak nije jasno, zasto se i dalje Srbija vodi da je na nekakvom prozapadnom kursu, valjda je i vrapcima jasno da je Srbija odustala od tog puta, pa mogu slobodno napisati, pa bar od 2006te. Srbija zivi danas svoju evroazijsku buducnost, koja joj je tada obecana sa Juznim tokom. Zato cete jos dugo imati nekog Putina na vlasti, koji ce vam vladati dozivotno.

  7. Ovo su mladi koji nikada nisu bili van Srbije, koji do kasnih godina žive i finansijski zavise od roditelja, samim tim zadržavaju konzervativne stavove starijih u mnogo većoj meri nego oni koji se rano osamostale, koji u okruženju strogo kontrolisanih medija teško dolaze do relevantnih informacija… Slika generacija bez perspektive….

  8. Verovatno ste isključivo informisani od strane RTS-a (značajno pripomažu „PINK“ i „PRVA“), odnegovani i vaspitani da veličate i cenite stupidne likove poput Šojića i Radašina? Zahvaljujući zločinačkom informisanju i programima koje emituju, imamo i toliki procenat mladih antievropljana.

  9. Bas cudno. Podrska diktatorskom rezimu Ergoganskog tipa, insistiranje na bezuslovnom priznanju Kosova, eksploatacija radnika za bedne plate u mnogim evropskim firmama koje posluju u Srbiji. Ponavljam bas su cudni ti mladi.

  10. EU „šargarepica“ je trula… 20 godina nam mašu istom… Normalno da se sparušila i da je niko ne želi.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.