Svetosavska priznanja uručena pirotskim prosvetnim radnicima 1Foto: Z.Panić

Brojnim svečanostima školsku slavu Svetog Savu obeležile su sve obrazovane ustanove u Pirotu a OŠ „Sveti Sava“ i Dan škole. Svečano je bilo i u Predškolskoj ustanovi „Čika Jova Zmaj“. Na svečanosti u Gradskoj upravi, gradonačelnik Pirota Vladan Vasić uručio je priznanja u oblasti obrazovanja „Sveti Sava“ sa zlatnikom, srebrnjakom i diplome za 2019. godinu.

Čestitajući nagradjenim prosvetnim radnicima. Vasić je rekao da se lokalna samouprava trudi da sva deca, od vrtića do srednjih škola, pohađaju nastavu u dobrim i kvalitetnim uslovima.

– Dugujem zahvalnost Kancelariji za javna ulaganja Vlade Srbije koja nam je mnogo pomogla u obnovi pirotskih škola, a ulaganja će se tek nastaviti. Rekonstruisana je škola Mladost u kojoj će se graditi i fiskulturna sala, radilo se mnogo i radiće se u OŠ “8. septembar”, potpuno je rekonstruisana OŠ “Sveti Sava”, a potpuno će se rekonstruisati i Gimnazija-rekao e gradonačelnik Vasić.

Dobitnici priznanja sa zlatnikom su Milkica Vlatković, vaspitačica PU “Čika Jova Zmaj“, Danijela Djordjević, profesor  razredne nastave OŠ “Vuk Karadžić“, Ljubiša Djordjević, nastavnik fizike OŠ “8 septembar“, Mirjana Elenkov, profesor fizike u Gimnaziji i Dušica Manić, psiholog u OŠ “Dušan Radović’’.

.Priznanje sa srebrnjakom pripalo je Neveni Djordjević, vaspitačici PU “Čika Jova Zmaj“, Ireni Mančić, učiteljici OŠ “Sveti Sava“, Moniki Marinković, profesoru istorije OŠ “Vuk Karadžić, Bratislavu Pejčiću, nastavniku stručnih predmeta Tehničke škole i Sladjani Mitić, defektologu škole “Mladost“.

Diplome su dobili Aktiv medicinskih sestara- vaspitača PU “Čika Jova Zmaj“, Stručno veće nastavnika razredne nastave OŠ “Dušan Radović“, Stručno veće nastavnika stranih jezika OŠ “8. septembar“, Projektni tim iz projekta mobilnosti OŠ “Vuk Karadži-ć“, Tim za obezbedjenje kvaliteta i razvoj ustanove OŠ “Sveti Sava“, Tim za projekte Tehničke škole i Ivana Bojkić, nastavnik engleskog jezika OŠ“8. septembar“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari