Svilajnac uvodi kol centar za pomoć najstarijima zbog vanredne situacije 1Foto: Wikipedia

Štab za vanredne situacije opštine Svilajnac odlučio je danas da formira kol centar za pomoć starijim stanovnicima, povodom proglašenja vanrednog stanja na teritoriji Srbije.

Na sastanku je odlučeno da se ograniči rad ugostiteljskih objekata od 8 do 20 časova, obustavi aktivnost Centra za brigu o porodici i Korisničkog centra Svilajnac koji će prerasti u Kol centar namenjen za pomoć najstarijem stanovništvu.

Biće deljeni paketi sa hranom i higijenskim sredstvima korisnicima socijalne pomoći na teritoriji opštine, a biće i pojačane mere higijene u javnim službama, prostorima i površinama.

„Pred nama su teški dani, ali mi spremno ulazimo u koštac sa aktuelnom situacijom. Zajedno sa predsednikom i Vladom Srbije, borićemo se da najrizičnija grupa, a to su naši najstariji sugrađani, budu zaštićeni. Puno toga je u deficitu na tržištu i mi ćemo se boriti da pribavimo što više dezinfekcionih sredstava, maski, rukavica i da organizujemo ljude koji će da odgovorno rade kako bi rizik i posledice od virusa bili svedeni na minimum“, izjavio je predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari