Tači: Odlučan sam da Kosovo što pre dobije svoju vojsku

Defile na trgovima, održana i svečana Skupština
Nastavlja se obeležavanje deset godina od proglašenja nezavisnosti Kosova

Ostavite komentar


    1. Preciznije, velikoalbanske „drazve kosova“. Kosovo je nesto drugo.

  1. Često se prave poređenja između KiM i Izraela. Neću o svetoj srpskoj zemlji već o nečem drugom – Palestini. Palestina je takođe paradržava nastala na terorizmu i njene sadašnje i bivše vođe su bili teroristi i ubijanje onih koji su za mirno rešenje je isto – Suroi je upravo zbog toga odbio Tačijevo odlikovanje povodom 10-to godišnjice R. Kosovo. Kao što su Jasera Arafata otrova li tako su na Rugovu izvršili atentat (povod, vratio se pradedovskoj veri – katoličkoj, inače je Rugovina majka bila Srpkinja od Živaljevića a i pradeda samog Tačija je bio Srbin sveštenik SPC) i ne samo na Rugovu već u mojoj Peći su ubili tri lekara Albanaca što nisu podržavali UQK. Na međunarodnoj zaveri zasnovanoj podršci UQK isto kao i Hamasa stvorena je Palestina koju smo mi Srbi priznali i glasali za njen prijem u UNESKO! Vi Dačić i naša burku, hidžab Maja obavezno posle posete jevrejskom Jad Vašemu trče na grob Jasera Arafata. To mu dođe isto kao posle Gazimestana na Kosovu Polju da odu u spomen kuću Adema Jašarija. Dakle. Međunarodni sud za zločine UQK sudi će pokazati i dokazati da je to bila terorističke organizacija koja je likvidira sopstvene građane da bi ostvarila prvu džamahiriju u srcu Evrope i kao takva ne može se smatrati preteča budućih oružanih snaga Kosova. Potpuna demilitirizacija Kosova je garant mira za sve okolne narode što bi trebalo da usledi i za BiH pre ulaska u EU. Srbija, Albanija i Hrvatska su dovoljan garant sigurnosti. Još nešto veoma bitno i R. Kosovo i BiH bi trebale biti vojno neutralne, dakle, Albanija, Crna Gora i Makedonija su poslednje države koje bi ušle u NATO sve drugo bi bila pretnja za mir.

  2. Постојање косовске војске није предвиђено Резолуцијом 1244 Савета безбедности, тако да би њено евентуално оснивање представљало casus belli по међународном праву.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.