Tadić: MUP očigledno pokušava da zataška aferu lamborgini 1Foto: FoNet/Nenad Ðorđević

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić izjavio je da policija još nije utvrdila kada je nastao snimak divljačke vožnje Lamborginijem, iako je MUP prethodno saopštio da je on nastao u maju 2020. godine, pa je pitanje da li ministar pokušava da zataška aferu ili je MUP izdao lažno saopštenje, saopštila je Socijaldemokratska stranka.

Ova Gašićeva izjava pokazuje da MUP danas nije u službi građana, već režimske oligarhije, i zato ovo daleko prevazilazi slučaj Uroša Panića i postaje daleko važnije pitanje uloge policije u Srbiji danas, izjavio je predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić.

„Umesto da ministar policije stane u zaštitu izvređanih i ponižavanih poštenih policajaca, on ovakvim izjavama štiti ljude bliske režimu i u očiglednom pokušaju da zataška ovu aferu, koja je samo vrh ledenog brega, ne preza ni od toga da kalja ugled policije, tvrdeći da nisu u stanju za sve ovo vreme da utvrde kada je nastao snimak“, naveo je Tadić.

Pored toga, dodao je, Gašić dodatno urušava poverenje građana u policiju, jer kako da imaju poverenje u MUP čija saopštenja ovako demantuje ministar policije, upitao je Tadić.

On je podsetio i na izjave majke ubijenog Aleksandra Halabrina, koja je pre nekoliko godina rekla da je pre on, nego što je ubijen, živeo u stanu Petra Panića i da su u tom stanu živeli još neki momci povezani za navijačkim grupama.

Tadić je upitao da li je stan o kom ona govori bio regrutacioni centar režimske navijačke garde, direktno povezane sa organizovanim kriminalom, i da li je taj stan bio u vlasništvu Panića.

U vreme ubistva Halabrina, koji je nestao u neposrednoj blizini sedišta BIA, direktor BIA bio je Gašić, a danas, u vreme afere sa Urošem Panićem, koju MUP očigledno pokušava da zataška, Gašić je ministar policije. Da li on ima zadatak da štiti Panića, kao moguću logističku podršku organizovane kriminalne grupe povezane sa Belivukom, upitao je Tadić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari