Gašić: Forenzika ispituje Panićeve snimke, niko neće biti zaštićen ako postoji krivično delo 1Foto: Instagram/mupsrbije

Ministar unutaršnjih poslova Bratislav Gašić izjavio je danas da forenzičari MUP-a utvrđuju kada su nastali snimci vožnje automobila „lamborgini“, koji je vozio Uroš Panić, kao i da li tu ima elemenata krivičnog dela.

„Utvrdiće i ako postoji elemenata krivičnog dela i niko neće da bude zaštićen od toga, pa ni Uroš Panić o kome se toliko priča i koji je tema koja je bogougodna mnogima“, rekao je Gašić na sednici Odbora Skupštine Srbije za odbranu i unutrašnje poslove, odgovarajući na pitanje poslanice Narodne stranke Slavice Radovanović.

On je naveo i da je MUP javno izašao sa brojem krivičnih i prekršajnih prijava protiv koje su do sada podnete protiv Panića i da su sve dostupne na sajtu ministarstva.

Komentarišući navode da je Panić vozio bez dozvole, Gašić je dodao da „oni ne mogu da pretpostave da on vozi“.

„Ali sam siguran da saobraćajni policajac da ga sretne, njega ili bilo koga ko to protivzakonito radi, da će da bude sankcionisan, da bude priveden zato što to radi bez dokumenata“, kazao je ministar.

Povodom medijskih napisa da je Panić sin kuma predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Gašić je kazao da je „laž da je on kum ili rođak“ i da neki tabloidi „vešto koriste spinovanje te teme“.

Član Odbora iz Srpske napredne stranke (SNS) Igor Bečić tu situaciju ocenio je kao „medijski linč prema predsedniku i njegovoj porodici“.

„Ovaj medijski linč prema predsedniku Republike i njegovoj porodici pokazuje kako gospodin Panić od jednog običnog pripadnika obezbeđenja Vojislava Šešelja pre dvadesetak godina, postaje kum predsednika Republike. Znači tamo neki pripadnik obezbeđenja odjednom preko noći postaje kum i njegov sin postaje neko blizak predsedniku i to se koristi za medijski linč prema predsedniku“, rekao je Bečić.

Radovanovićeva je upitala i šta se dešava sa saobraćajnom nezgodom koju je izazvao drugi kum predsednika Srbije Nikola Petrović, u kojoj su povređene dve osobe, a Gašić naveo da ne mogu odmah da podnesu krivičnu prijavu.

„Morate da dobijete neka veštačenja. To rade policijski službenici PU Savski venac i siguran sam da će sve da urade u skladu sa zakonom, ne štiteći nikoga“, kazao je ministar.

Na pitanje Radovanovićeve dokle se stiglo sa istragom po tvrdnjama predsednika Srbije Aleksandra Vučića, da je funkcioner Narodne stranke Miroslav Aleksić „ukrao 685.000 evra“, Gašić je naveo da se u tom predmetu vodi tužilačka istraga i uputio je na tužilaštvo.

„Sve ono što neće da utiče na istragu, ja verujem da će vama tužioci vrlo rado da izađu u susret“, rekao je Gašić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari