Kancelarija za mlade opštine Novi Bečej upisala je u svoju poslovnu agendu još jedan uspešan rezultat. Za njima je dobro organizovan i završen volonterski kamp mladih, koji je pružio organizacionu podršku turističkoj manifestaciji Gospojinski dani, a pritom omogućio da se realizuje obuka mladih lidera.

Ovo je četvrta godina zaredom kako se održavaju volonterski kampovi za mlade, čiji je zadatak da budu suorganizatori gradske manifestacije, da pomažu i učestvuju u svim pratećim poslovima. U kamp je bilo uključeno oko 50 volontera iz cele Srbije, ali i po jedan volonter iz Makedonije i Engleske, objašnjava Dejan Vuletaš, koordinator Kancelarije za mlade opštine Novi Bečej.

– Volonteri su bili smešteni kod marine „Gradište“ na obali reke Tise. Kao i prethodnih godina vladala je velika zainteresovanost, ali nažalost morali smo da ograničimo broj učesnika. Imamo veliki broj volontera iz cele Srbije. Ove godine smo prijavu za kamp podelili u četiri oblasti. Prva oblast su mediji i promocija, u okviru koje su volonteri slikali i snimali koncertni prostor, kao i sve druge aktivnosti. Druga oblast je Dečija ulica, gde su volonteri za vreme kampa pravili rekvizite za ukrašavanje prostora za decu i radili sa decom. Treća oblast su kreativne radionice, koje smo uveli od ove godine. Jedna od kreativnih radionica je bilo učenje sviranja bubnjeva, gitare, pravljenje zanimljivog nakita. Četvrta oblast je bilo aktivno pomaganje prilikom postavljanja Poljofesta, Etno bazara, kao i ostalih podmanifestacija – objašnjava Dejan Vuletaš.

Volonterski kamp ima i svoj tim sastavljen od iskusnijih volontera koji koordiniraju rad učesnika kampa i organizatora gradske manifestacije. Praktično, tokom održavanja kampa ovde se obučavaju kamp lideri, koji na ovaj način stiču iskustva u rukovođenju. Ove godine kamp lideri bili su Igor Stojilović iz Kikinde i Dragan Martinović, koji su bili mentori novim volenterima u kampu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari