Televizija B92 predstavila elaborat REM-u: Postojimo 22 godine, rasadnik smo novinarskih talenata 1Foto: Beta/Miloš Miškov

„Zašto B92 treba da dobije nacionalnu frekvenciju?“ upitao je na početku predstavljanja elaborata ove televizije njeg glavni i odgovorni urednik Dragan Karadžić, odmah odgovorivši: „B92 postoji 22 godine, rasadnik je novinarskih talenata. To je savremena televizija, namenjena i mlađoj i starijoj populaciji“.

Potom se nadovezala Katarina Pavlović, ovoga puta u funkciji direktorke zabavnog programa B92 (na Prvoj je direktorka celokupnog programa) ističući da mlađa populacija jeste ciljna grupa B92, ali da se program ne pravi samo za nju. Ona je dodala da će ova televizija ubuduće raditi dinamičnije, kraće formate.

– Vratićemo u program „minijature“ po kojima je B92 bila poznata – rekla je Pavlović.

Ona je dodala da je ova televizija uspela da poveća procenat sopstvene produkcije, uglavnom informativnog karaktera, ali da planiraju i nove formate i sadržaje.

Pitanja članova Saveta REM-a uglavnom su bila vezana za pojedine emisije, da li će nastaviti da se emituju, a Aleksandra Janković je posebno bila zainteresovana za emisije o domaćim životinjama i kućnim ljubimcima.

Potvrđeno joj je da će takvih emisija biti.

Za svakog podnosioca prijave predviđeno je po pola sata. Predstavnici medijskih kuća imaju po 15 minuta za svoju prezentaciju, a članovi Saveta REM-a toliko vremena za postavljanje pitanja u skladu sa utvrđenim i objavljenim kriterijumima za izdavanje dozvola.

Pravilnikom koji je REM doneo 2014. godine propisano je da su obavezni informativni, dečji, naučno-obrazovni, dokumentarni i kulturno-umetnički sadržaji kao minimum programskih uslova. Međutim, izveštaj REM-a iz 2020. godine pokazao je da kulturno-umetnički program u potpunosti izostaje na svim komercijalnim televizijama koje imaju nacionalnu frekvenciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari