Televizija Kurir predstavila elaborat REM-u: Kurir je prvi, najveći i najbolji 1Foto: Katarina Živanović/Danas

Igor Žeželj, generalni direktor Adria Media Grupe, istakao je da je Kurur televizija „prva, najveća i najbolja“, te naveo zašto tako misli.

– Kurir TV nije samo televizija, već prvi integrisani medij u Srbiji – to je integracija printa, digitala i televizije. Drugi su nas posle kopirali – rekao je Žeželj.

Dodao je da je TV Kurir počeo sa radom u junu 2020. u vreme korone, da je bilo teško, ali da su postali kolažni kablovski kanal „broj jedan“ na platformama na kojima se emituju.

Žeželj je potom nabrajao tehnologiju koju koristi televizija, gde su takođe „pioniri“, hvalio je urednički kadar i novine Kurir, ali ga je Olivera Zekić prekinula navodeći da je ovde reč o televiziji, a ne o štampi.

– Ali, to je povezano. Mi smo integrisani, bitno je pričati i o tome – uporan je bio Žeželj.

Ipak, vratio se na temu, istakao je kako je njihov tematski, filmski kanal drugi tematski kanal po gledanosti. Kurir planira da radi i produkciju dokumentarnog filma, dodao je, iako su i u tom segmentu najgledaniji.

– Kako naši šerovi rastu iz dana u dan, tako i naš profesionalizam raste iz dana u dan – naglasio je.

Lideri su i u pravljenju scenarija „preko 15 godišnje“, rekao je Žeželj, navodeći dela Borislava Pekića, Žarka Lauševića i drugih autora koja će realizovati.

Kurir je i marketinški lider, podvukao je Žeželj.

– Gde god je Kurir nastupio, bio je prvi kod građana Srbije. Ako nas pustite da dobijemo nacionalnu frekvenciju, i tu ćemo biti prvi. Možda ne odmah, ali sigurno u vrhu – naglasio je Žeželj.

Nakon njegovog izlaganja, Zekić ga je pitala za pojašnjenje nekih tehničkih i stranih termina koje je koristio.

Upitan za noćni program, za koji je naveo da je ruski, Igor Žeželj je rekao da „nismo ovde došli da se vređamo“, pogrešno protumačivši pitanje.

Na odgovor da niko nije imao lošu nameru, replicirao je sa „ne bih rekao“.

Potom je pojasnio da je reč o licencnom programu koji se pušta u noćnom terminu, i da je to pomenuo samo u kontekstu produkcije, koja je u najvećoj meri domaća.

Upitan je i za prostakluk koji se pojavljuje u medijima, Žeželj je sa ponosom rekao da Kurir jedini ima menadžera za etiku.

– Kurir više ne psuje! – podvukao je.

Za svakog podnosioca prijave predviđeno je po pola sata. Predstavnici medijskih kuća imaju po 15 minuta za svoju prezentaciju, a članovi Saveta REM-a toliko vremena za postavljanje pitanja u skladu sa utvrđenim i objavljenim kriterijumima za izdavanje dozvola.

Pravilnikom koji je REM doneo 2014. godine propisano je da su obavezni informativni, dečji, naučno-obrazovni, dokumentarni i kulturno-umetnički sadržaji kao minimum programskih uslova. Međutim, izveštaj REM-a iz 2020. godine pokazao je da kulturno-umetnički program u potpunosti izostaje na svim komercijalnim televizijama koje imaju nacionalnu frekvenciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari