Televizija Pink i REM protiv ministra kulture

Oštre reakcije na izjavu ministra kulture i informisanja da bi na rijaliti programe trebalo uvesti pretplatu

Ostavite komentar


  1. Извините, а у чему је разлика између овога и онога што се десило пре неколико дан на улицам Београда, а што се зове “Парада поноса“? Да ли сте видели ту параду кича и шунда? Да ли сте видели у каквој одећи су неки од учесника били? То величамо? И то је довољно било за ударну фото вест овог цењеног листа? А грозимо се ријалитија ТВ Пинк? Не будимо лицемери!

    1. Bote Branislave TV Pink emituje ove bljuvotine na nacionalnoj frekvenciji skoro svaki dan. Parada se odrzala za nekoliko casova i zavrsila. Bote shvati da mozda tvom okruzenju odgovara da gleda ovakve bljuvotine koje Mitrovic nekaznjeno prikazuje ali ima nas dosta koji cemo preko suda zavrsiti sa njim, kad vec nismo kada je njegova Mira skinuta. A onda dolaze na red i botovi.

      1. Што у преводу значи: Једног шунда и кича има мање. А упркос таквој својој суштини, тај кич је за део друштва (који се грози ријалити програма!) прихватљив и уз њега се позива на толеранцију која би онда била знак еманципације. На ударним странама грађанских медија видели смо одвратне слике те шунд манифестације. Двоје мушкараца у доњем вешу, како се љубе, са ланцима око вратова! Кич је кич. Или ћемо осудити очити неукус у свим појавним облицима (у случају Параде смишљен да омаловажи традиционалну ношњу дела народа и религијска осећања већине) или ћемо бити лицемери.

        1. Bote Branislave tebi izgleda treba crtati jer reci ne razumes. Da ponovim: Zeljko Mitrovic nema pravo da koristi NACIONALNU frekvenciju da servira njegove bljuvotine i da aktivno radi na idiotizaciji Srbije. Onaj ko mu je dao takvo pravo ce da odgovara na sudu bas kao i stetocina Mitrovic. Da li se dvoje muskaraca ljube sa lancima ili bez njih je njihovo pravo dok su paradirali. To ljubljenje nije prikazivano danima na NACIONALNOJ frekvenciji. Mitrovic i njegova mafija koriste svoje bliske veze sa vlascu da serviraju programe koji nemaju mesto na nacionalnoj frekvenciji. To se u normalnim zemljama ne dozvoljava. On ugrozava moja i religiozna i moralna osecanja. Jel ti sada jasno bote Branislave? Ili da probamo ponovo sa crtezima? Tuzicu te centrali da nadju nekog boljeg da komentarise.

          1. Ma ne vredi pričati i objašnjavati bilo šta ovim debilima. Oni su jednostavno to što jesu – botovi !!! To bre nema mozga, jer da ima ne bi bilo to što jeste – bot !
            Inače jednom se ovom Baba Julinom izmetu mora stati na put. Kako ?!? Ne znam ali mora !!!

  2. Raduje me da ipak ima obrisa svesti, zdravog razuma i morala u nekim ljudima na vlasti. Jos mi je draze szo dolazi od nekoga ko je nadlezan za kulturu. Rijaliti su sve samo ne kultura, rak rana i etalon ovog drustva namenjeni iskljucivi da zaglupljuju ljude kako bi se njima lakse manipulisalo.

  3. Pitam se koliko su „gospoda“ iz REM-a strpali Mitrovićevih para u džep da ga ovako žustro brane? I sve to, naravno, pod maskom odbrane demokratije! U to ime, ko zna koliko još bljuvotina imaju u planu da nam uvale! Pare, pare, pare… Daj samo pare, sve je drugo nebitno!

  4. „i da sadržaj već dugo vlada svim medijskim platformama a pogotovo od kada je internet postao dominantan medij.“

    Željko standardno spinuje. Ova izjava bi imala smisla da govorimo o nekoj razvijenoj zemlji, ali u Srbiji je televizija i dalje medij broj jedan. Internet ne zna da koristi više od pola nacije, jer da zna, ne bi prolazile laži koje plasira vlast svakodnevno i ima više od 50% podrške glasača.

    A gospođa koja u duetu vređa ministra je deo ceo mašinerije i verovatno dobija deo kolača od zarade te bljuvotine koja zatupljuje naciju.

    U pitanju su nacionalne frekvencije i trebalo bi da postoje nekakva pravila. Ne vidim zašto se Mitrović i gospođa uzbuđuju ako smatraju da se ne bi ništa promenilo ako bi bljuvotine emitovali preko neta i ostalih kanala.

    1. Tačno tako
      Neka emituje svoje programe preko interneta a vrati drżavnu frekvenciju jer ne ispunjava uslove na osnovu kojih su dodeljivane nac. frekvencije. Te uslove ne ispunjavaju ni ostale televizije pa bi g-đa Z(v)ekić trebala da se brine o tome, zato prima platu. Doduše, kako brani Mitrovića verovatno ne za džabe.

  5. Gospođa Zekić ima dvostruke standarde, s debelim razlogom sigurno !?
    Po čemu se rijaliti programi razlikuju od filmova sa pornografskim sadržajem a čini mi se da se oni emituju samo u određeno vreme . I čemu onda ona oznaka godina koje se preporučuju ?

  6. Mozda je Željko dovoljno načitan za budućeg ministra , ipak on nije povrsna neznalica. A i sam je rekao da ce njegov imaginarijum (!?!) biti renesansa Srbije. Pa vala i zasluzio je da dobije neku ministarsku fotelju. I šta znači jeftini politički poeni ? Ne razumem gospodju Oliveru. Neko ko kritikuje primitivizam tom kritikom dobija jeftine politicke poene. Sta li ona dobija od Mitrovica i njemu slicnih

  7. Gospođa ili gospođica Zekić nekada „desna ruka“ Slavka Ćuruvije prodala je stavove i ideale rijaliti vlasti, pa ne bih pridavao značaja njenom komentaru. Ona je roba na prodaju, vrlo lako može da uđe u Zadugu pred kraj…

  8. Pitanje za Anu Brnabic: – Jedan beskrupulozni srebroljub napao je prostacki i vulgarno vaseg ministra za kulturu i informisanje ? Gde je sad vas stav, branite li i dalje ministre iz vase Vlade, kao sto ste do sada cinili i kada to objektivno nije trebalo? Zasto cutite sad, nemate pravo na cutnju.

  9. Reakcije Mitrovića (julovskog malog od kužine i potrčka Mire Marković) i izvesne, temeljno neuke u stvarima javnog dobra, izvesne Zekićke imperativno okrenute ka zauzimanju društvenih položaja zarad sopstvene samoreklame i blagutrobija, pokazuju da je njihovo delovanje upravljeno ka razaranju društva širenjem nove kič kategorije – pinkoidiotizacije društva. U pravu je Mitrović kada glupim naziva sve one koji drže do požrtvovane borbe protiv društveno štetnih pojava, jer za njega je tržišna „uspešnost“, shvaćena na čaršijski, pritupav način, zakon nad zakonima. Mitrović se, uvek, diči, sopstvenim apsolutnim neznanjem – njemu je dovoljno, za sopstveno samozadovoljavanje, što uprešno upražnjava džeparoško i daj-dam džeparenje. Iza njega stoje moćni centri, koji idiotizovanjem javnosti, učvršćuju svoju otimačku, nelegitimnu moć. Tačno je, njegovu idiotoviziju konzumira većina podanika jednog opakog poretka. Mitrović ne shvata (jer nije ni sposoban za to) da je kritika so soli slobodnog društva. Zato kezi očnjake pri svakom slobodnom sudu o njegovoj, društveno opakoj, pojavi. Armija svakojakih mitrovića je pretorijanska garda za uništavanje slobodnog društva. To gazde pretorijanaca obilato nagrađuju. Gledaoci njegovi prikaza pripadaju onim širokim, smišljeno stvorenim slojevima u uslovima tranzicije, kao zvanično sprovedenog kriminogenog projekta privatizovanja (uništavanja) društvenih tekovina. Mitrović i njegovi čauši, poput izvesne Zekićke, su otrovni borci protiv slobode.

  10. Ама чекајте, људи, је ли то ОНА оливера зекић?
    И молим уредника да мало поведе рачуна о наслову – изједначавати РЕМ (какви год да су остали чланови, а вероватно да многи нису баш узорни) са о.з. у најмању руку је увредљиво.

  11. Iz brze i oštre reakcije Mitrovića zaključujemo da mu ipak nije svejedno da li će ministrov predlog proći.Emitovanje u C.Gori i razne platforme pokrivaju mali procenat publike dok većinu čine očajne domaćice i drugi, mahom neobrazovan i nezaposlen, svet.Takvi nisu ni čuli za platforme (osim možda za naftne) niti bi bili spremni da za gledanje tog programa plate. Naklapanja o željama publike tek nemaju smisla.Narod traži rijaliti kao sto narkoman traži heroin.Hoćeš li mu ga dati da bude miran ili ćeš ga pustiti da krizira uz rizik da postane opasan po sebe i druge? A o REMu ne vredi pričati, njega treba ukinuti.

  12. Željka Mitrovića stvarno ne bih komentarisao, ali ponašanje i rečnik članice jednog regulatornog tela na pristojno artikulisan stav ministra , sa kojim ne mora da se slaže , govore sve o ovoj temi… Koliko se samo sve ovde srozalo u blato , neverovatno..

    Taj rečnik i način komunikacije su obrazovali , između ostalog, upravo razni Pinkovi, Informeri , Alo-i , Kuriri i slične maligne pojave..

  13. Sve , sve, ali premijerka koja ispljuje svog ministra i privatnik koji ministra nazove površnim i glupim na ličnoj televiziji koju brani telo koje treba da je ne brani, ima li ovde mozga? Ja garantujem, da čupavi sutra ubije nekog, ne bi robijao ni dana. Brate, pa u Africi bi mu sudili, a u Srbiji nikom ništa.. Najjeftiniji narod na svetu. Klinički mrtvi ljudi.

  14. КАКВА НЕВИЂЕНА СРАМОТА! Брнабићка јавно и отворено брани ону лопужу, оног камелеона, оног бубњара са три разреда основне школе, оног ЈУЛ-овца и свашточињу, оног бедника и љигу, од министра у својој Влади и то једног господина који говори сушту истину. Срам тебе Брнабићка, стам и тебе Вучићу, јер си јој то ти наредио. Фуј.

    А она Оливера из РЕМ-а … Па, знамо све и о њој и о осталим ( баш свим) члановима тог тзв. регулаторног тела. Сви су на платном списку код Митровића. Сетите се само оне бедне пијанице Цекића. Опет фуј.

    1. Odakle ideja o pominjanju dr Cekića, profesora na katedri za Etiku, Filosofskog fakulteta BU, medju ovim moralnim nakazama?!
      Dajem sebi za pravo da ove Vaše navode pripišem nedovoljnoj odn. površnoj informisanosti.

  15. ako mitrovic kaze ministre prdnuo si u fenjer. pa samo da se vucic vrati videt ces ti. ne znas da se pod rijaliti mozte podvesti i vucic koji svakog dana prica na pinku minhauzeovske price. to je gori rijaliti od ovih sranja koje mitrovice pusta na pinku.

  16. S obzirom da u Srbiji televizija određuje stavove jer se slabo čita i razmišlja, ispada da ovaj čovek formira javno mnjenje, što je na žalost tačno, pa vi recite da Srbija nije duboko obolelo društvo. Dakle, ukuse i teme određuje čovek koji ima barem 30 godina narkomanskog staža, čiji je sin ubio jednu devojku, on sam je bio otrovan, a ljubavnica mu se predozirala i umrla, ne moram ulazim u psihološku dubiozu da bi razumeo da je oko čoveka sve sama nevolja, bolest i smrt, e tog je predsednik izabrao za najvažnijeg protagonistu njegovih ideja, pa vi razmislite. Zekićku ne mogu da komentarišem jer sam momentalno daleko od wc

  17. Stvar je zaista jednostavna, ali on je mocan i niko mu nista ne moze.Ljudi ne znaju razliku izmedju nacionalnih frekfencija i televizija koje to nemaju.Kazu privatnik je pa moze da pusta sta hoce.Pa nek daju onda nacionalnu frekfenciju nekom porno kanalu, oni bi bar uplatili u budzet najvise, ako je do para.Kad smo vec na dnu.

  18. Sramota za vladu da jedan neobrazovan skorojevic, doduse sa puno para vredja ministra iz vlade, a da niko ne reaguje. Znaci, Zeljko Mitrovic je iznad vlade Srbije? On truje ono malo pameti svojom televizijom zarad novca koji zaradjuje! I usudjuje se da vredja pametnije od sebe. Propast.

  19. Iskreno, mene sve ove „kultne“ emisije, koje su više okultne nego kultne, čija produkcija teče preko „Pink“ televizije, podsećaju na Sodomu i Gomoru. Kažu da u ovoj zemlji postoje nacionalisti, koji se ekstremno zalažu za poštovanje normalnih tradicionalnih vrednosti a, nijednom se nisu pobunili protiv ove nove pošasti, koja degradira sve, od 7 do 77 godina. Očekujem da ovaj „rijaliti mogul“, koji preko svoje televizije šalje demantije i direktive, sutradan, ovom narodu koji, kako se vidi, veoma ceni, ponudi i g..na, servirana u skupocenim primercima posudja. Mislim da bi to bio vrhunac našeg sveopšteg napretka i dokaz da smo nedvosmisleno i bespovratno usvojili „nove evropske vrednosti“. Ministre de se kačite sa buzdovanima, kojima je novac i otac i majka.

  20. Kakav koordinisani linč bulu….. i bag.. koji se usudio da digne glas protiv kulturnog genocida i zatiranja ovog naroda koji sprovode mnoge TV, a pre svih Pink. Toliko je opsežna ta akcija da bez pardona poručuju ministru „da se bavi svojim poslom“. Da li je moguće ovo sasuti ministru kulture u licu, kome u opisu posla treba da je ovo. Laž je istina, istina je laž, crno je belo, a belo crno, mrak je dan, a dan je mrak, rekoše nama Zekić i Mitrović.

  21. Da je vrag odavna odneo šalu je više nego jasno bar svakome ko ima gram mozga i ne lebdi u oblacima nekakvog boljitka ili ne daj Bože „zlatnog doba“ koje je stiglo ili samo što nije stiglo. Nego meni nije jasno držanje i odnos botova na ovu vest. Nema ih sa svojim „odbrambenim“ komentarima (osim jednog – gore), a i ne klikću minuse ili pluseve, u zavisnosti. Da li su zbunjeni ili imaju nalog da se ne mešaju dok im šef nije u zemlji, ili je nešto treće po sredi? Sve u svemu – teško nama, a tek se zahuktava i zakuvava situacija u, i onako, duboko podeljenom društvu gde je Sistem vrednosti odavna skrajnut na margine istog i gde će tek da caruju nove gluposti svojstvene unazađenim i posrnulim sredinama koje ne haju ni za kakvu kulturu, pristojnost, prave vrednosti i obrazovanje.

  22. Gospodo iz REM-a stavite na glasanje o zabrani takvog programa u okviru dana.Videcete da je 80% gradjana protivu toga.Niko vam nebrani da ga emitujete u kasne sate kada nam buducnost spava pa daljinski moze da bira.Velika vecina gradjana radi po dva posla pa i nemoze da koristi daljinski u toku dana ali buducnost moze pa sami prosudite hocete ili necete razmatrati ili staviti na dnevni red.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.