MARINIKA TEPIĆfoto BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić zatražila je danas da se poslanicima da na uvid izjava inspektora Slobodana Milenkovića koju je on dao Upravi kriminalističke policije, a u kojoj on navodi da mu se sprema likvidacija zbog svedočanja u slučaju „Jovanjica“.

„Na osnovu te izjave smo mi došli do saznanja da je opasnost ogromna i da je likvidacija Milenkovića i inspektora Dušana Mitića gotovo do krajnjih priprema završena i tako ozbiljna situacija ne može da se svede samo na neka saopštenja“, izjavila je Tepić, navodi se u saopštenju SSP.

Tepić je ukazala i da oni nisu odbili obezbeđenje državnih institucija koje su prvobitno i tražili, a koje je u „međuvremenu ispinovano da su tražili, pa odbili“.

Prema njenim saznanjima, Milenković i Mitić su odbili da to čini Jedinica za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata (JZO), jedinica čiji je komandant Marko Kričak, za koga, kako je navela, postoje operativna saznanja da je povezan sa Zvonkom Veselinovićem i Milanom Radojičićem.

„Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić samo JZO nije smeo da im pošalje. Evo ja pitam i Gašića, hajde da vidimo da li će da reaguje, zašto im nije uputio pripadnike, na primer, Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) da ih čuvaju“, izjavila je Tepić.

Dodala je da SAJ takođe može da ih čuva, i da očekuje da se to i dogodi zato što, kako je navela, samo tu jedinicu koju im je Gašić posalo nije smeo da im pošalje, „jer imaju operativna saznanja da bi njihovo kretanje, njihove navike, mesto gde žive, ulazi, izlazi, znači potpuno kretanje bilo dostupno nekome za koga postoje operativna saznanja da je saradnik kriminalnog klana“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari