Edukativni Teslin karavan, u okviru projekta „Budi kao Tesla“, koji je pokrenula kompanija Samsung u saradnji sa Muzejom Nikole Tesle i Zavodom za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, završava svoje putovanje po Srbiji i u Užice stiže 29. januara. Zanimljiva predavanja o radu i idejama velikog naučnika biće održana u Osnovnoj školi „Slobodan Sekulić“ od 12 časova.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

Teslin karavan je krenuo polovinom decembra i gostovao je u Somboru, Subotici, Zrenjaninu, Vršcu, Novom Sadu, Požarevcu, Beogradu, Valjevu, Kragujevcu, Nišu, Novom Pazaru, Čačku, Kraljevu, Vranju, Zaječaru i Šapcu. Poslednji ciklus predavanja u okviru ovog projekta biće održan u Užicu.

Cilj projekta je da se što više dece upozna sa stvaralaštvom i idejama Nikole Tesle kroz interaktivna i zanimljiva predavanja u mobilnim Samsung pametnim učionicama. Uz demonstraciju nekih od Teslinih eksperimenata, osnovci će imati prilike da saznaju da bez njegovih dostignuća ne bi bilo brojnih i značajnih inovacija u svetu novih tehnologija.

Projekat „Budi kao Tesla“ je rezultat dugogodišnje saradnje kompanije Samsung sa Muzejom Nikole Tesle i jedan je u nizu iniciranih projekata povodom 160 godina od rođenja velikog naučnika. U okviru ove saradnje prošle godine kompanija Samsung je u Muzeju otvorila Istraživački centar, koji je opremljen najmodernijom opremom i tehnologijom za brži i lakši pristup svim Teslinim materijalima u digitalnom obliku.

– Verujemo da ćemo ovim našim projektom motivisati mlade ljude širom Srbije da se više zainteresuju za nauku i slede put njegovih inovacija, rekao je Milan Vujević, direktor marketinga u kompaniji Samsung za Adriatik regiju, istakavši da je Tesla velika inspiracija za tu kompaniju i da su njegovi pronalasci preteča mnogih današnjih naprednih tehnologija

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari