Tetkicama stigli na naplatu troškovi pravobranilaštva, idu i do 49.500 dinara

Posle presude Vrhovnog kasacionog suda zaposleni na minimalcu u novom problemu

Ostavite komentar


  1. Sve češće odluke Vrhovnog kasacionog suda u Beogradu suprotne zakonu, prilagođavaju se potrebama jačeg u procesu. VKS je rešavajući po Reviziji u postupku protiv prvostepene odluke suda u Vrbasu P1 295/18 i drugostepene odluke Apelacionog suda u N.Sadu Gž1. 1816/19, potvrdio iste, stajući na stanovište da poslodavac može da Vam isplaćuje umanjenu zaradu prema Aneksu ugovora o radu koji nikada ne prihvatite???! iako je jasno da nepostojeći ugovori ne mogu niti smeju da proizvode pravno dejstvo, iako zakonodavac jasno kaže da na ništavost sud pazi po službenoj dužnosti sve vreme postupka, množe se odluke pravosudnog sistema, čak i VKS, koje negiraju potrebu postojanja pravosudnog sistema.

  2. Bitno da profesorski sindikati traže smanjenje broja učenika u odeljenjima i povećanje svojih plata za 20%. kada su oni tužili za dodatak za IOP to je bilo goruće pitanje, kako su oni mnogo opterećeni i treba da im se plati dodatno angažovanje. Nigde u zahtevima nema pitanje regresa i toplog obroka tetkicama. Sram vas bilo

  3. Bitno je da će profesori dobiti pare za tužbe za IOP, a da se većini njih kod te dece uvećano angažovanje svelo na to da im daju dvojke jer su po IOP-u. Jeste sramota, sindikalci!

  4. Nastavnici imaju 100 din ,a pomoćno osoblje 10 din za topli obrok ! Sve je uracunato u kojeficijent ! A zakon kaže da je topli obrok za sve isti!

  5. Već 15-ak i više godina medicinsko osoblje ne dobija regres i naknadu za topli obrok jer je rečeno da je to sadržano u koeficijentu. Radovao bih se kada bi nam se to posebno isplaćivalo, ali svi znamo da od toga nema ništa.

  6. Sad ce advokati opet u strajk-ponovo su izgubili svoje „masovke“ na kojima masno zaradjuju. Kako su oni i nagovarali tetkice da pokrenu postupke, trebalo bi da plate troskove (isto kao sa „masovkama“ za banke). Na kraju ce, verovatno, izvrsitelji biti glavni krivci, zato sto naplacuju navedene troskove Pravobranilastva od tetkica.

  7. Ми имамо судство? Где то пише? Па зна се ко је судија..ОН…како он каже тако је…

  8. To je slika I prilika pravosudja u Srbiji I cinjenice da je Ono sve samo ne nezavisno cim neko namigne oni menjaju stave ….

  9. Uzas kud imaju minimalac jos nemaju pravo na topli obrok i regres.Ovo nije normalno.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.