"To nije Danas, to je Đilasova novina" 1Vučić Foto: FoNet/Božana Pavlica

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić demantovao je pisanje lista Danas o tome da kovid bolnica u Batajnici nema građevinsku dozvolu i dodao da dozvolu nema samo jedan pomoćni objekat i apoteka.

On je gostujući na televiziji Prva komentarišući pisanje našeg lista istakao da to „nije Danas već Đilasova novina, list Dragana Đilasa“ i da je to sad zvanično.

Komentarišući ovu temu predsednik se osvrnuo na to šta je izgrađeno  u vreme prethodne vlasti, a šta tokom njegovog režima.

Na današnjoj naslovnoj strani naš list piše da u evidenciji Agencije za privredne registre nema pisanog traga da je Ministarstvo odbrane, kao investitor kovid bolnice u Batajnici tražilo i dobilo građevinsku i upotrebnu dozvolu za taj objekat.

Ono što u registru građevinskih dozvola na APR-u postoji, to su podaci da je EPS za izgradnju trafostanice od 10 kW, neophodne za rad bolnice, tražio lokacijske uslove još 14. decembra prošle godine, ali je zahtev odbačen kao nepotpun, dok je novi u kome su ispravljeni nedostaci, podnet 25. januara, ali je rešavanje još uvek u postupku.

Ni Srbijagas nije dobio dozvolu za izgradnju priključnog gasovoda i merno regulacione stanice MRS „Kovid bolnica Batajnica“, jer između ostalog, nije imao saglasnost Ministarstva odbrane. Novi zahtev za odobrenje radova još nije podnet.

Takođe, na sajtu Republičkog geodetskog zavoda, dve parcele u vlasništvu Republike Srbije, odnosno Ministarstva odbrane – 104/1 i 106/1, na kojima je bolnica sagrađena, još uvek se vode kao njive druge klase, bez zabeležbe da je za te lokacije izdata građevinska dozvola.

Slično je i za susedne parcele takođe u vlasništvu Ministarstva odbrane 103/2 i 103/1 na kojima se i dalje vode samo zgrade koje su tu odavno postojale, dok od bolnice nema ni traga.

"To nije Danas, to je Đilasova novina" 2

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas na Prvoj danas da su sednica Saveta za nacionalnu bezbednost i njegovo obraćanje o organizovanom kriminalu otkazani zbog formalno pravnih problema, ali da će građani biti informisani za koji dan, a najkasnije do četvrtka.

Takođe, najavio je da će u ponedeljak podneti zvaničnu inicijativu Vladi Srbije da udžbenike iz srpskog jezika, istorije i geografije može da napravi samo država.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari