Tomanović: Viši sud ponovo nezakonito postupa u slučaju otmice Slobodana Miloševića 1Foto: FoNet/ Nenad Đorđević

Ne sme se obustavljati postupak a da sud ne pozove naslednike Slobodana Miloшevića ili njihove punomoćnike, saopšteno je iz Advokatske kancelarije Tomanović

Iz Kancelarije navode da okolnost da je jedan naslednik Slobodana Miloševića, kćer Marija opozvala punomoćje kancelariji Tomanović  ne isključuje validnost punomoćja drugog naslednika, sina Marka koji je ovlastio kancelariju Tomanović da nastavi postupak. U takvoj situaciji sud nije smeo da ne pozove na glavni pretres ni naslednike ni punomoćnika jednog od naslednika i da tako nađe izgovor da ne sudi dalje.

– Skoro 19 godina trajanja postupka povodom otmice Slobodana Miloševića iz Centralnog  Zatvora bez saglasnosti sudije i predsednika suda, suprotno Ustavu i Zakonu  , bilo je praćeno brojnim  nezakonitim izgovorima suda da uskrate pravdu Slobodanu  Miloševiću i njegovoj porodici. Sud je istrajavao u  neprihvatanju  stava oštećenih  da  nema tog političkog  interesa zbog kojeg bi smeo građanin Srbije da bude izveden iz pritvora  suprotno odluci  suda i predat  predstavnicima Tribunala  bez postupka, bez prava na žalbu, bez prava na Zakon i Ustav, navedeno je u saopštenju.

Sve  odluke  izvršne vlasti o predaji Miloševića  su proglašene  neustavnim a suprotstavljanje nadležnog sudije i predsednika suda nisu sprečili tadašnjeg upravnika zatvora da suprotno Zakonu građanina Srbije izvede iz pritvora .

Kao punomoćnik naslednika Slobodana Miloševića, sina Marka, kancelarija Tomanović će uložiti žalbu i tražiti da Apelacioni sud naloži Višem sudu da nastavi postupak i donese odluku da otimanje u ime politike nije dozvoljeno.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari