Na osnovu nedavno urađene analize rada javnih preduzeća i ustanova, dva člana privremenog organa iz DS, kao i Opštinski odbor DS u Babušnici, zaključili su da ima određenih problema u Direkciji za građevinsko zemljište i puteve u komunikaciji s načelnikom Opštinske uprave. Pokrenućemo inicijativu za razrešenje direktora Direkcije za građevinsko zemljište Bogdana Cvetkovića (DSS), zbog toga što ne postoji odgovarajuća saradnja s njim i zbog toga što ima dosta primedbi na njegov rad, odnosno moraćemo da tražimo drugo kadrovsko rešenje.

Na osnovu nedavno urađene analize rada javnih preduzeća i ustanova, dva člana privremenog organa iz DS, kao i Opštinski odbor DS u Babušnici, zaključili su da ima određenih problema u Direkciji za građevinsko zemljište i puteve u komunikaciji s načelnikom Opštinske uprave. Pokrenućemo inicijativu za razrešenje direktora Direkcije za građevinsko zemljište Bogdana Cvetkovića (DSS), zbog toga što ne postoji odgovarajuća saradnja s njim i zbog toga što ima dosta primedbi na njegov rad, odnosno moraćemo da tražimo drugo kadrovsko rešenje. U Babušnici ima mnogo mladih inženjera koji bi mogli da odgovore ovom veoma odgovornom mestu – kaže za Danas predsednik privremenog organa u Babušnici Ranko Janković (DS), izražavajući uverenje da će petočlani privremeni organ to i prihvatiti.
Janković napominje da deo članova privremenog organa iz DS i, kao i OO ove stranke, takođe smatraju da dalje poverenje treba uskratiti i načelniku Opštinske uprave Nebojši Radovanoviću.
– Smatramo da ne postoji dobra komunikacija sa njim, iako Zakon o lokalnoj samoupravi jasno kaže da je načelnik odgovoran SO. U ovom slučaju, pošto je SO raspuštena, privremenom organu. Toga u ovom slučaju nema. Zato ćemo tražiti da i on bude razrešen dužnosti. Direktora Direkcije za građevinsko zemljište imenuje SO, a načelnik se postavlja na predlog predsednika opštine. Očekujemo da predsednik opštine predloži drugo kadrovsko rešenje za ovo odgovorno mesto. Ne znam da li će sve to ići glatko – kaže Jankopvić.
Na istoj sednici privremeni organ će na osnovu analize i dobrog rada dosadašnjeg v.d. direktora Komunalca Jovicu Ljubića imenovati za direktora ovog javnog preduzeća.
Vlada Srbije je još krajem novembra 2006. godine raspustila SO i imenovala privremeni organ. Posle formiranja nove vlade prošle godine došlo je do određenih korekcija u sastavu tog tela, koji sada čine po dva predstavnika DS i po jedan iz DSS, G17 plus i Nove Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari