Treći Gimpi fest u pirotskoj Gimnaziji 1Foto: Z. Panić

Učenici pirotske Gimnazije na trećem Festivalu nauke Gimpi fest pokazali su svoju kreativnost iz devet oblasti i upoznali sadašnje osnovce sa radom škole koja ima tradiciju od 140 godina.

Učenici škole su i ovoga puta predstavili svoja znanja iz biologije, matematike, fizike, hemije, informatike, istorije, geografije, psihologije i sociologije.

Pokazali smo neke od eksperimenata iz hemije, poput zapaljive pene, veštačke krvi i hemijskog kameleona- kaže učenica trećeg razreda Gimnazije Mina Jovanović, koordinator projekta hemije.

Lepo uredjeni štandovi u zgradi Sokolane nikoga nisu ostavili ravnodušnim.

Koordinator projekta matematike Mina Ristić kaže da na zanimljiv način predstavljaju probleme iz matematike koje rešavaju a Sara Dragojević, koordinator projekta sociologije kaže da im je cilj da osnovcima ukažu na nove izazove za budućnost.

Direktor Gimnazije Bratislav Krstić kaže da je ovogodišnji GIMPIFEST tematski-Gledamo 500 godina u budućnost.

– Drago nam je što su sa nama predstavnici Gradske uprave na čelu sa gradonačelnikom Vladanom Vasićem. Preko 90 posto su u pripremi festivala učestvovali učenici. Na najlepši način promovišu nauku- kaže Krstić.

GIMPIFEST je obišao i gradonačelnik Pirota Vladan Vasić koji je učenicima i njihovim profesorima čestitao promociju nauke.

– Nadam se da će uskoro Sokolana i cela Gimnazija biti potpuno obnovljene i da će sledeće generacija nastavu pohadjati u novoj školi- rekao je Vasić.

Prema rečima Natalije Branković, ovaj festival podržala je i Unija srednjoškolaca Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari