Tri godine ažurirali studiju o proceni uticaja

Zašto postrojenje za odsumporavanje u Kostolcu ne radi od 2017. godine

Ostavite komentar


  1. Ovo je još jedan primer rada nestučnih kadrova EPS. Nije jasno kako će EPS da se uklopi u NERP. Gradi novu TE u Kostolcu. Pregovara sa Kinezima oko nove na mestu Kolubare B. Revitalizuje neiplative kapacitete A1 i A2 u Kostolcu i TENT. U isto vreme Nemacka će do 2038 da ugasi svoje termoelektrane.

  2. “Pa šta?“ što bi rekao AV. Imamo još jedan, doduše ne tako drastičan primer zagađivanja vazduha, a to je kotlarnica Gradske uprave u Beogradu. Koncentracija azotovih oksida u dimnim gasovima kotlarnice u ul. Kraljice Marije, višestruko premašuje maksimalno dozvoljene vrednosti, jer se koristi mazut kao gorivo. U toj zgradi koja se greje iz pomenute kotlarnice, se inače nalazi i Gradski sekretarijat za zaštitu životne sredine!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.