Tri osobe preminule od korona virusa u Zlatiborskom okrugu 1Foto: Nenad Kovačević

Od početka epidemije korona virusa u Zlatiborskom okrugu su preminule tri osobe i to iz Prijepolja, Bajine Bašte i Arilja.

Zavod za javno zdravlje je ranije saopštio da su od posledica infekcije, preminuli muškarac iz Bajine Bašte i žena iz Prijepolja, prosečne starosti 70,5 godina. Međutim, Miloš Nedeljković, predsednik opštine Arilje, naveo je i treći smrtni slučaj od korone u tom okrugu. On je za Danas potvrdio da je mušakarc (68) iz Arilja, koji je bio prvi slučaj infekcije u tom gradu, umru juče u užičkoj bolnici.

“Nije imao temperaturu i nije kašljao ali je imao bolove u želucu, mučninu i povraćao je, a od ranije je imao probleme sa srcem. Prvi put je bio u Domu zdravlja u Arilju 6.aprila, a posle se kolima, koaj je posudio od komšije, sam odvezao do požeškog Doma zdravlja, odakle su ga preveli u Užičku bolnicu, gde je preminuo, kazao je za Danas, Nedeljković.

Navodeći da su u izolaciji svi koji su bili u kontaktu sa preminulim. Nedeljković je rekao da se ispituje način na koji se inficirao.

Prema najnovijem izveštaju Zavoda za javno zdravlje Užice, povećava  se i broj inficiranih. Od 43 novotestiranih, kako je saopštio Zavod,  sedam osoba je pozitivno na virus- tri u Bajinoj Bašti, dve u Užicu i po jedna u Novoj varoši i Sjenici.
Od početka epidemije je testirano 378 osoba potvrđena  su 44 slučaja infekcije novim korona virusom – po devet u Užicu i Prijepolju, osam u bajinoj bašti, šest u Novoj varoši, četiri u Priboju, tri u Požegi, po dva u Čajetini i sjenica i jedan u Arilju“, saopštio je taj Zavod.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari