Tribina u Zrenjaninu o bolestima o kojima se malo priča: Kronovo oboljenje i ulcerozni kolitis 1privatna arhiva

O bolestima od kojih oboleva sve više ljudi, pogotovo mladih, govoriće vrhunski stručnjaci iz ove oblasti, kao i sami pacijenti.

U Kulturnom centru u Zrenjaninu u utorak, 8. novembra, u 18 časova održaće se tribina sa temom „Kronova bolest i ulcerozni kolitis“. Na tribini će govoriti dr Tatjana Jocić, gastroenterolog Kliničkog centra Vojvodine, dr Zoran Milenković, gastroenterohepatolog Kliničko bolničkog centra „Dr Dragiša Mišović“ iz Beograda, dr Dušan Slankamenac, gastronenterolog Opšte bolnice „Dr Đorđe Joanović“ iz Zrenjanina, Ljiljan Đaković, predsednik udruženja UKUKS Srbije i Milica Milošević, direktorka medicinskog portala „Stetoskop info“.

Incijator održavanje tribine je Zrenjaninac Igor Jović, koji od 2010. godine boluje od ulceroznog kolitisa.

„Trebalo mi je pet punih godina da dobijem tačnu dijagnozu. Dijagnoza je prvi korak da dobijete pravu terapiju. Po čekaonicama i hodnicima ovih godina video sam da sve više ljudi i posebno mladih oboleva od Kronove bolesti i ulceroznog kolitisa. Zato sam se angažovao oko organizovanja tribine kako bih, ako je to moguće, nekom pomogao da skrati put do odgovora, koje sam ja dugo čekao. Malo se zna o ovim bolestima, a i sami pacijenti nerado govore o njoj. Iz svog primera mogu da kažem da razgovor i prave i pravovremene informacije mogu mnogo da pomognu”, kaže Igor Jović.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari