Trivan otvorio Eko kviz za osnovce 1Foto: Božidar Petrović/FoNet (Arhivska fotografija)

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan otvorio je danas Eko-kviz na temu „Prljavo ili čisto – nije isto“, gde su se u poznavanju ekologije takmičili osnovci iz osam gradova Srbije.

„Ovaj ekološki talas mora da se širi po Srbiji“, naglasio je Trivan u obraćanju mladim zaštitarima životne sredine i prirode, saopštilo je Ministarstvo zaštite životne sredine.

„Manifestacija Eko-kviz uspešno doprinosi jačanju svesti najmlađih i stavljanju u fokus javnosti temu ekologije, zbog čega će Ministarstvo punu pažnju obratiti ekološkom obrazovanju, i naredne godine ukazati još veću podršku organizovanju ovakve i sličnih manifestacija“, rekao je.

Trivan je pozvao učesnike da ostanu „zelena vojska“ na koju će se i stariji ugledati, i koji će pokazati kako bi se trebalo ponašati prema svom životnom okruženju, kako reciklirati i čuvati prirodu.

Eko-kviz koji je okupio učenike od petog do osmog razreda osnovnih škola Vranja, Gornjeg Milanovca, Zrenjanina, Petrovca na Mlavi, Vršca, Prokuplja, Sokobanje i Beograda, po drugi put je organizovalo JKP „Gradska čistoća“ Beograd, kako bi se doprinelo stvaranju zdravih navika i odgovornog ponašanja najmlađih prema životnoj sredini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari