Trivan: Vazduh promenljivog kvaliteta 1Foto:Beta

Ministar za zaštitu životne sredine Goran Trivan izjavio je danas da je kvalitet vazduha u Srbiji promenljiv i onakav kakav je poslednjih desetak godina, ali pozvao građane da veruju podacima Agencije za životnu sredinu, koja meri kvalitet vazduha po više parametara.

On je novinarima posle skupa o projektu koji se odnosi na upravljanje otpadom, rekao da je važno da se razume koji su zagađivači u Srbiji i među najveće ubrojao ložišta i automobile.

Trivan je rekao da u Srbiji ima oko milion individualnih ložišta, ali i da je pitanje da li ljudi mogu da se priključe na sistem daljinskog grejanja i da je neophodno da država pomogne da priključci budu jeftiniji.

On je ponovio da će država ove godine subvencionisati kupovinu elektronskih i hibridnih automobila. Na pitanje o vidljivosti televizije N1, šef Delegacije EU Sem Fabrici rekao je da može samo da ponovi ono što je rekao juče, a to je da ne može da komentariše komercijalni deo koji se odnosi na vidljivost te televizije, ali da je N1 važan glas u informisanju građana i da treba raditi na pluralizmu medija.

Na pitanje o tome da li se novac iz evropskih fondova troši za ono za šta je namenjen u Srbiji, Fabrici je rekao da EU ima sistem kontrole, da je upotreba tog novca transparentna i da se za sve rapisuju tenderi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari