Trivan: Za dve godine izdvojeno 50 miliona dinara za nabavku mernih stanica za praćenje zagađenosti 1Foto:Beta

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan izjavio je danas da je to ministarstvo prošle godine izdvojilo 25 miliona dinara za nabavku mernih stanica za praćenje zagađenosti vazduha.

Kao i da će ove godine izdvojiti još 25 miliona dinara u te svrhe, što će doprineti da se ima jasnija i preciznija slika o stanju vazduha, pa samim tim i da se na vreme primenjuju efikasnije mere za bolji kvalitet vazduha, saopštilo je ministarstvo.

Trivan je, tokom tokom razgovora sa predstavnicima više nevladinih organizacija, rekao da će ministarstvo uvesti mere subvencija za električna i hibridna vozila i podsticaj reciklaže otpadnih vozila, i pozvao je nevladine organizacije da učestvuju u borbi za smanjenje zagađenja vazduha pošumljavanjem.

Predstavnici nevladinih organizacija su tokom ovog sastanka imali predloge da se poveća procenat teritorije Srbije pod zaštitom i očuvanje biološke raznovrsnosti, da se pojača očuvanje rečnih tokova, pokretanje proizvodnje sadnog materijala, očuvanje ribljeg fonda i efikasnija borba protiv ribokrađe.

Nevladine organizacije su predložile i realizaciju edukativnih kampanja i ekološko obrazovanje na svim nivoima, kao i okupljanje mladih i njihovo uključivanje u edukativne programe, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari