Srpski teniser Viktor Troicki, sa uspehom je počeo i ATP turnir u Sidneju, pobedivši na startu Francuza Florana Seru sa 2:0 (7:6, 6:4). Troicki je tako nastavio sa uspešnim izdanjima na startu nove sezone, pošto je na prvom turniru u Dohi stigao do polufinala, gde je poražen od Rafaela Nadala.

Protivnik 29. tenisera sveta u drugom kolu rano jutros bio je Kipranin Markos Bagdatis, koji ponovo pokušava da se vrati u formu.

Nekada osmi, a sada 42. teniser na ATP listi, do duela sa Troickim došao je pobedom nad malo poznatim Australijancem Nikom Lindalom.

U duelu sa Serom, koji je trajao nešto više od sat i po vremena, Troicki je samo jednom izgubio servis. U prvom setu oba tenisera napravila su po jedan brejk, pa je do prednosti od 1:0 Troicki došao u taj-brejku.

Drugi set srpski teniser odigrao je znatno bolje, nije dozvolio Francuzu nijednu brejk loptu, a na drugoj strani iskoristio je jednu od dve brejk šanse za prolaz u narednu rundu.

Na istom turniru u Sidneju uspešno je startovao i „beogradski dubl“. Posle neočekivane eliminacije još u prvom kolu Dohe, u konkurenciji dublova, Nenad Zimonjić i Danijel Nestor zabeležili su prvu pobedu ove sezone. Prvi nosioci igre parova u Sidneju plasirali su se u drugo kolo pobedom nad Poljacima Marijušom Firstenbergom i Marsinom Matkovskim od 2:0 (6:2, 6:4). U drugom kolu drugi dubl sveta igraće protiv nemačko-belgijske kombinacije Kristofer Kas/Dik Norman.

Turnir u Sidneju igra se za nagradni fond od 372.500 dolara, a pobedniku će pripasti 67.260.

Đoković konačno na terenu

U vremenu kada je Troicki igrao meč drugog kola turnira u Sidneju protiv Kipranina Bagdatisa, svoju australijsku turneju otpočeo je i najbolji srpski teniser. Novak Đoković je jutros (03.00) u prvom kolu ATP turnira u Kojongu „ukrstio rekete“ sa starim znancem Tomijem Hasom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari