Tužba protiv Siniše Malog 1Foto: Fonet/Slobodan Miljević/Vlada Srbije

Građanin Dragan Marić podneo je tužbu protiv gradonačelnika Beograda Siniše Malog zbog toga što je prvi čovek prestonice u javnom obraćanju 2. aprila prošle godine „izrekao gnusnu laž o broju radnika koji će biti zaposleni u firmi „Meita“ u Bariču.

U tužbi se podseća na izjavu Malog: „Ono što piše u ugovoru, ono što sam vam ja rekao i ono što je rekao gospodin Giom – u ovoj fabrici će u narednih nekoliko godina biti zaposleno 1.370 radnika“. „Na ponovljeno pitanje nekoliko dana kasnije gradonačelnik je izjavio: A ne čitam ugovore, nego vam kažem kako će biti.“

Marić dalje ukazuje da u ugovoru zaključenom između Vlade Srbije i firme „Meita Europe“ d.o.o. iz Obrenovca piše da će, zaključno sa 2021, u firmi biti zaposleno, prema potpisanom ugovoru, kumulativno (ukupno po fazama od dana otvaranja) 770 radnika.

„Gradonačelnik, iz samo njemu znanih razloga, pokušava narodu da nametne lično poimanje vladavine poslovnog prava, stavljajući apsolutni primat usmenog dogovora sa investitorom nad potpisanim ugovorom, a što je protivno poslovnoj praksi, zakonom zabranjeno i kažnjivo. Navedene laži i prevare same po sebi stvaraju štetu, manjeg ili većeg obima, jer namerno i voljno, zarad njemu i drugima znanih interesa, obmanjuje narod i sve građane, i mene kao pojedinca“, ističe Marić u svojoj tužbi protiv Malog i na ime naknade nematerijalne štete traži 15 miliona dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari