Tužilac Ilić: Ne zna se u kom svojstvu će Radoičić biti saslušan – kao građanin ili osumnjičeni 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ/DS)

Iz izjave Aleksandra Vučića nije jasno u kom svojstvu bi Milan Radoičić mogao biti saslušan pred našim pravosudnim organima, izjavio je za N1 tužilac Goran Ilić.

„Iz Vučićeve izjave nije jasno da li bi Milan Radoičić bio saslušan u svojstvu građanina, a to se desi kada neko lice ima saznanja o nekom krivičnom delu ali nema status osumnjičenog lica. Druga mogućnost je da bude saslušan kao osumnjičeni, a ako ima branioca, onda njegova izjava ima karakter dokaza i na njemu se može zasnivati presuda suda. Ne znamo u kojem statusu će on biti pozvan i saslušan pred policijom i tužiocem“, rekao je tužilac Goran Ilić u emisiji Njuznajt, prenosi portal N1.

Gostujući na RTS predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da je Milan Radoičić u Srbiji i da će odgovoriti pozivu nadležnih organa.

Milana Radoičića sumnjiče prištinske vlasti da je jedan od organizatora napada na policiju Kosova u kojem je stradao jedan policajac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari