Tužilac Nenad Stefanović za Danas: Cilj kampanje protiv tužilaštva i mene skretanje pažnje sa borbe protiv korupcije 1foto FoNet Milica Vučković

Viši javni tužilac Nenad Stefanović izjavio je za Danas da je cilj medijske kampanje protiv Višeg javnog tužilaštva i njega lično skretanje pažnje javnosti sa odlučne borbe protiv korupcije.

„Ova medijska kampanja protiv Višeg javnog tužilaštva i mene lično traje već nekoliko dana , tokom kojih je izneto nebrojeno laži, neistina i insinuacija u cilju diskreditacije rada VJT-a u Beogradu i skretanja pažnje javnosti sa odlučne borbe protiv korupcije i poštovanja zakona. Kao javni tužilac ne želim da odgovaram na manipulacije koja izlaze iz domena rada VJT-a, već zalaze u domen politike i ličnih ambicija pojedinaca. Mogu da dodam da će VJT u Beogradu nastaviti svoj rad u skladu sa Ustavom i zakonom , koji su jedina brana od neprimerenih uticaja politike i medijskih napada“, rekao je Stefanović za Danas.

Bojana Savović, zamenica tužioca u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, istupila je prošle sedmice u javnosti tvrdeći da je po Stefanovićevom nalogu sklonjena iz Odeljenja za borbu protiv korupcije i da joj je oduzet predmet o velikoj krađi u „Elektroprivredi Srbije“ (EPS) teškoj oko 7,5 miliona dolara.

Osumnjičeno je šest osoba, a slučaj je preuzela Stefanovićeva najbliža saradnica Brankica Marić.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari