Tužilaštva u Nišu: Nismo dobili prijavu protiv Boška Obradovića 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Niško Osnovno i Više tužilaštvo nisu dobili krivičnu prijavu protiv lidera Dveri Boška Obradovića zbog ugrožavanja sigurnosti odbornice Skupštine grada Jelene Đorđević, tako što je pre dve i po godine navodno naložio njeno prebijanje nakon što je napustila tu stranku, a zadržala odbornički mandat, te po tom osnovu ne vode istrage, rekli su u ovim tužilaštvima za Danas.

– Proverom u evidenciji smo utvrdili da nije podneta nijedna krivična prijava protiv B.O. (Boška Obradovića, p.a.) za ugrožavanje sigurnosti. Ne postoji ni krivična prijava za to krivično delo na štetu J.Đ. (Jelene Đorđević), niti se ona pominje u bilo kom drugom predmetu – rekli su i u jednom i u drugom tužilaštvu.

Odbornica Đorđević je za naš list kazala da je pre dva meseca od “jednog saborca iz Dveri” saznala da je Obradović tada naložio njeno prebijanje, a da je odmah nakon toga pozvana iz Policijske uprave Niš da da izjavu, gde su joj rekli da je protiv Obradovića podneta anonimna krivična prijava zbog ugrožavanja sigurnosti.

Tabloid “Kurir” je prethodno objavio da je niško tužilaštvo, ne navodeći koje, “dobilo saznanja da joj je bila ugrožena bezbednost i da se spremao brutalan fizički napad na nju i njenog supruga”, te da je „jedan od motiva koje ono istražuje da li je možda pretnje dobila zbog političkog delovanja i stavova koje je zastupala“.

Đorđević je rekla da od početka septembra, kada joj je rečeno da je lider Dveri Obradović pre dve i po godine „naložio da bude pretučena“, oseća uplašeno. Ona je kazala da se oseća i zloupotrebljeno zbog trenutka u kojem je objavljena takva vest, neposredno pred nedavni miting protiv nasilja u organizaciji Saveza za Srbiju, kojem pripada i Obradović, jer se u delu javnosti stekao utisak da „radi za aktuelnu vlast“, što je „apsolutna neistina“, pošto joj je ta vlast „uništila dobar deo života“. Dodala je da ju je „Kurir“ pozvao da da intervju, a da se iznenadila kada su joj postavili pitanje o ovom slučaju, ali je odlučila da govori kada je videla da novinari „već imaju informacije o tome“.

– Ipak, ukoliko je tačno da je Obradović izdao takav nalog, onda je uvek pravo vreme da se slučaj rasvetli, a da onaj ko je spreman za takvo nasilje više ne bude na političkoj sceni – rekla je ona za naš list, dodajući da je „izvesno“ da joj je Obradović, kada mu je saopštila da napušta Dveri, u telefonskom razgovoru kazao da „očekuje narednih dana posetu, a da kada ide ulicom – počne da se osvrće“, a da je nakon toga, kako je rekla, primetila nepoznate ljude u automobilu ispred njene kuće koji je fotografišu.

Obradović je demantovao tvrdnje da je naložio prebijanje Đorđevićeve, uz pitanje „zar bilo ko može poverovati da je anonimna osoba pokrenula tužbu protiv njega“ i da se odbornica, koja pretnje nikada ranije nije prijavila policiji, „setila“ da ih je ipak bilo baš pred protest protiv nasilja u Beogradu.

– Svakako da smo bili ljuti kada je ukrala mandat i prešla u Jedinstvenu Srbiju, ali zar mislite da bi bilo ko normalan pretio jednoj ženi i majci zbog jednog odborničkog mandata? Nama je tada bilo dovoljno što smo ceo slučaj predstavili javnosti i što su svi u Nišu i šire mogli da čuju da njihova sugrađanka krši datu reč koju je dala u pisanoj formi. Moguće da je upravo to razlog njenog besa i ovog pokušaja osvete prema Dverima jer verujem da je nakon toga niko u Nišu ne uzima kao kredibilnu ličnost. Ali zar je očekivala da Dveri ćute kada ih neko izdaje rekao je Oradović za Danas.

Odbornica Đorđević je danas članica Zavetnika, a osim u Dverima i JS bila je i u Ljajićevoj SDPS. Ona je, kao tadašnja članica JS, bila jedini odbornik vladajuće koalicije u Skupštini grada koji je glasao protiv besplatne predaje aerodroma „Konstantin Veliki“ državi, javno tvrdeći da je to protiv interesa Niša, nakon čega je dobila otkaz u JP „Objedinjena naplata“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari