Tužilaštvo: Antić se tereti za proneveru 18 miliona dinara, zaprećena kazna do 12 godina zatvora 1Foto: Z. S. M.

Više javno tužilaštvu u Novom Sadu potvrdilo je da je predsedniku Vojnog sindikata Srbije Novici Antiću i generalnom sekretaru sindikata Predragu Jevtiću određen pritvor do 30 dana zbog, kako su naveli, postojanja osnova sumnje da su prisvojili novac i druge pokretne stvari u ukupnom iznosu od 18.352.162 dinara, koje su im poverene u Vojnom sindikatu.

Za ovo krivično delo zaprećena je kazna zatvora u trajanju od dve do dvanaest godina.

„U saradnji sa Upravom kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova i Poreskom policijom, osumnjičeni Antić, Jevtić i Duško Tolmač su uhapšeni i određeno im je zadržavanje do 48 časova. Nakon što su osumnjičeni privedeni i saslušani u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, na osnovu predloga javnog tužilaštva osumnjičenima Antiću i Jevtiću je određen pritvor do 30 dana“, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Kako dodaju, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu, Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije, će hitno i detaljno preduzeti sve dokazne radnje u toku sprovođenja istrage povodom ovog događaja, nakon čega će doneti dalje procesne odluke u skladu sa zakonom, o kojima će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Predsednika Vojnog sindikata Srbije Novicu Antića i generalnog sekretara Predraga Jevtića policija je danas ponovo privela na informativni razgovor, nakon što su juče pušteni da se brane sa slobode.

Antić je priveden u beogradsku policiju, jer je trenutno bio u glavnom gradu, a Jevtić u Somboru.

Antić i Jevtić su, zajedno sa potpredsednikom sindikata Duškom Tolmačem, uhapšeni u sredu, pod optužbom da su proneverili novac sindikata, i privedeni su u Više tužilaštvo u Novi Sad, koje je teritorijalno nadležno za Sombor, gde je zvanično sedište Vojnog sindikata Srbije.

Oni su krivicu negirali, a njihovi branioci su optužili vlast da vodi politički proces, jer taj sindikat, a posebno Antić, ukazuju na zloupotrebe u Ministarstvu odbrane, posebno na one koje radi Vojnobezbednosna agencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari