Tužilaštvo će uložiti žalbu na presudu Goranu Papiću 1Goran Papić, Foto: Printskrin TV Pink

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva (VJT) u Beogradu uložiće žalbu na presudu kojom je danas beogradski Viši sud na godinu i četiri meseca zatvora osudio bivšeg zamenika načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) Gorana Papića.

„Tužilaštvo će se žaliti na visinu izrečene kazne imajući u vidu društvenu opasnost krivičnog dela i službenu poziciju okrivljenog u SBPOK-u, koja treba da bude najeminentnija služba MUP-a za borbu protiv svih oblika organizovanog kriminala“, izjavio je Viši javni tužilac u Beogradu Nenad Stefanović.

Dodao je da je VJT je zadovoljno izrečenom merom bezbednosti zabrane vršenja poziva policijskog službenika od 10 godina, jer je mera izrečena u maksimalnom trajanju, koliko je tužilaštvo i predložilo.

Tužilaštvo je tražilo od suda da Papiću izrekne kaznu od četiri godine zatvora za krivično delo Trgovina uticajem, jer je koristeći svoj službeni položaj i pretpostavljeni uticaj, protivzakonito posredovao preko tadašnjeg načelnika Uprave kriminalističke policije u sastavu PU za Grad Beograd, da se izvrši službena radnja koja se ne bi smela izvršiti.

Papić je izdao usmeni nalog da se blindirano vozilo marke BMW model 760 LI vrati Marku Miljkoviću bez daljih neophodnih provera, a koje mu je prethodno privremeno oduzeto od strane Drugog odeljenja UKP Beograd.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari