Bivši zamenik načelnika SBPOK-a Goran Papić osuđen na godinu i četiri meseca zatvora 1Foto: Printskrin TV Pink

Gorana Papića, bivšeg zamenika načelnika SBPOK Viši sud u Beogradu danas je proglasio krivim za trgovinu uticajem i osudio na godinu i četiri meseca zatvora.

Osuđen je zbog toga što je 15.aprila 2020. mimo procedure vratio blindirani BMW Marku Miljkoviću, najbližem saradniku Veljka Belivuka.

Izrečena mu je i kazna zabrane obavljanja dužnosti policijskog službenika u trajanju od deset godina.

Sudija Milan Grkinić je rekao, prenose mediji, da je sud utvrdio da je rekao Milenku Munižabi da se Marku Miljkoviću vrati blindirani automobil, koji je bio na proveri i koja zbog toga nije do kraja obavljena.

Belivuk i Miljković, koji su imali ovlašćenje da upravljaju ovim BMW-om, uhapšeni su nekoliko meseci kasnije.

Podsetimo, postupajući zamenik tužioca Višeg tužilaštva u Beogradu Milan Stanojević tražio je od suda da Papića osudi na četiri godine zatvora.

Iznoseći završne reči u postupku koji se vodi protiv Papića, Stanojević je istakao da je utvrđeno da je on 15. aprila 2020. godine počinio krivično delo trgovina uticajem time što je dao instrukciju da se mimo zakona vrati blindirani automobi Marku Miljkoviću.

Tvrdnje Papićeve odbrane da on nije izdao, niti mogao da izda takav nalog, zamenik tužioca okarakterisao je kao neosnovane i neuverljive. On je Papićev uticaj u vreme izvršenja krivičnog dela podelio na službeni i pretpostavljeni.

Sam Papić se u kratkoj završnoj reči osvrnuo na svedočenje bivšeg ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića koji je rekao da nikada sa njim nije razgovarao o saslušanju Marka MIljkovića u SBPOK-u.

– On je pred sudom rekao, a posle to ponovio i u nekim intervjuima, da je bio šokiran kada je čuo intervju koji sam dao Vladimiru Đukanoviću, a u kom sam rekao da me je on zvao telefonom i da mi je rekao da se saslušanje sa Miljkovićem obavi brzo i profesionalno. Međutim, on je nekoliko meseci ranije u istrazi pred tužiocem bio suočen sa tim mojim iskazom. Kako je lagao za to, tako je lagao i za sve ostalo, kazao je Papić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari