Tužilaštvo najavilo da će zbog urušavanja zgrade na Vračaru proširiti postupak na još dve osobe 1Foto: Miroslav Dragojević

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu najavilo je danas, nakon što je saslušalo jednog osumnjičenog u vezi sa nedavnim urušavanjem dela zgrade na Vračaru, da će proširiti postupak na još dve osobe.

To tužilaštvo je u saopštenju navelo da će dati nalog policiji da se izvrše dodatne provere još jednog lica za koje postoje sumnja da je učestvovalo u izvršenju krivičnog dela.

Tužilaštvo je navelo da je, po krivičnoj prijavi protiv B.S. M.R. D.R. i G.M. zbog teškog krivičnog dela protiv opšte sigurnosti, za danas bilo zakazalo saslušanje osumnjičenih.

Dodaje se da su investitor B.S. i izvođač radova M.R. angažovali branioce, koji su obavestili postupajućeg zamenika tužioca da nisu u mogućnosti da prisustvuju saslušanju zbog unapred zakazanih obaveza i godišnjeg odmora.

Navedeno je i da je osumnjičeni G.M. izjavio da nije angažovao branioca.

„Kako je za krivično delo koje mu se stavlja na teret obavezna odbrana, on je izjavio da će to učiniti za naredni termin saslušanja“, objašnjava se u saopštenju.

Tužilaštvo je navelo da je zato, u najkraćem roku zakazalo saslušanje osumnjičenih za 2. septembar.

Nakon što je osumnjičeni D.R. saslušan i nakon pribavljanja određene dokumentacije tužilaštvo je saopštilo da će proširiti postupak na još dva lica.

U saopštenju se dodaje da će biti dat nalog policiji da se izvrše dodatne provere u odnosu na još jedno lice za koje postoji sumnja da je učestvovalo u izvršenju krivičnog dela.

U daljem toku postupka, a nakon saslušanja svih okrivljenih biće, kako je navedeno, naloženo građevinsko-tehničko veštačenje, ispitani oštećeni i svedoci i sprovedene sve druge dokazne radnje i doneta odluka.

Podseća se da se 16. jula urušio deo zgrade u Vidovdanskoj ulici u beogradskom naselju Vračar, prilikom izvođenja radova na susednoj parceli.

Pregledom dokumentacije, izvršenim uviđajem Građevinske inspekcije i policije i prikupljenim izjavama utvrđeno je da temeljna jama nije bila propisno i dovoljno obezbeđena, „odnosno da nije bila obezbeđena u skladu sa propisima i projektom koji je odobren, usled čega je najverovatnije došlo do pucanja šipova i obrušavanja“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari