Tužilaštvo o upadu u dvorište N1: Upućen zahtev policiji za prikupljanje potrebnih obaveštenja 1Foto: Screenshot/N1

Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu uputilo je zahtev policiji za prikupljanje potrebnih obaveštenja u vezi sa upadom grupe građana “Narodni štab” na privatni posed N1.

Kako je rečeno za portal N1 u tom tužilaštvu, od policije je zatraženo da se provere navodi koji se nalaze u izveštaju.

Podsećamo da je Izveštaj policije o remećenju javnog reda i mira tokom protesta grupe građana “Narodni štab“ ispred prostorija N1, iz Višeg javnog tužilaštva prosleđen Trećem osnovnom tužilaštvu u Beogradu na dalje postupanje.

N1 je zatražio od Ministarstva unutrašnjih poslova da utvrdi ko je doneo odluku da policija ne reaguje u slučaju upada grupe građana “Narodni štab” na privatni posed N1 30. maja i dozvoli im da satima maltretiraju zaposlene, uskraćujući im traženu zaštitu.

Nekoliko desetina građana je neovlašćeno ušlo u dvorište ispred N1 i satima ometalo rad novinara. U više navrata N1 je kontaktirao nadležne policijske službe, upozoravajući ih na situaciju u kojoj se nalazimo, tražeći da okupljene isprate iz našeg dvorišta i zaštite zaposlene, ali je reakcija izostala.

N1 napominje da ovaj skup nije je bio prijavljen i da je održan na privatnom, zatvorenom posedu za koji je jasno da ne predstavlja javnu površinu, odnosno gde je zakonom izričito zabranjeno okupljanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari