Tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu protiv savetnika Miloša Vučevića zbog sumnje da je pretio Savi Štrpcu 1FOTO: Printskrin - TV PInk

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je krivičnu prijavu protiv Miroslava Bjegovića, profesora bezbednosti i specijalnog savetnika ministra odbrane i potpredsednika Vlade Miloša Vučevića.

Protiv Bjegovića je 10. avgusta ove godine bila podneta krivična prijava pod sumnjom da je pretio direktoru dokumentacionog centra Veritas Savi Štrpcu i na taj način počinio krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

Kako su naveli Danasu u tužilaštvu, oni su 12. oktobra, nakon što su primili izveštaj Policijske stanice Stari grad, doneli Rešenje o odbačaju krivične prijave.

Podsetimo, kako je Danas već pisao, prema navodima prijave do incidenta između Bjegovića i Štrpca došlo je 8. avgusta ove godine. Bjegović je u prepodnevnim časovima, tvrdi se u prijavi, pozvao Štrbca i povišenim tonom rekao: “Šta ti mene pominješ na TV Pink, znaš ti ko sam ja, znaš šta ću ti uraditi?”.

Nakon toga, Štrbac je navodno rekao Bjegoviću da ga nije spominjao, kao i da nije gostovao na televiziji Pink, već na televiziji Hepi. U prijavi se tvrdi da je Bjegović nastavio da viče i preti Štrpcu, a pošto je ovaj prekinuo vezu, pretnje i uvrede su se nastavile putem SMS poruka.

Miroslav Bjegović je profesor bezbednosnih nauka, a u aprilu ove godine je, prema pisanju Tanjuga, imenovan za specijalnog savetnika za odbranu i bezbednost ministra odbrane i potpredsednika Vlade Srbije Miloša Vučevića. Kada ga je Danas kontaktirao povodom podnošenja krivične prijave, on je tvrdio da su navodi iz nje netačni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari