Tužilaštvo u Novom Sadu: Postupak protiv majke zbog zapuštanja maloletne dece 1Foto: 021.rs

Pred Osnovnim javnim tužilaštvom (OJT) u Novom Sadu je u toku postupak preduzimanja određenih dokaznih radnji protiv osumnjičene A.M. iz Novog Sada, zbog sumnje da je izvršila tri krivična dela zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica, a po krivičnoj prijavi Policijske uprave Novi Sad, saopštilo je tužilaštvo.

Tužilaštvo će prikupiti sve relevantne dokaze radi provere osnovanosti navoda predmetne krivične prijave i utvrđivanja činjeničnog stanja, a u cilju donošenja pravilne i zakonite javnotužilačke odluke.

„Nakon okončanja postupka, biće doneta javnotužilačka odluka blagovremeno i u skladu sa zakonom, o čemu će javnost biti obaveštena“, navedeno je iz tužilaštva.

Sa druge strane, Centar za socijalni rad u Novom Sadu saopštio je nedavno da je u tom slučaju utvrđeno da roditelj grubo zanemaruje svoje roditeljske dužnosti, između ostalog i zbog nevakcinisanja dece, kao i zanemarivanja njihovog obrazovanja.

Ispred zgrade Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu juče je održan protest podrške Ani Mihaljici, a protest ispred Centra za socijalni rad u Novom Sadu održan je u petak 8. marta.

Majka i njen advokat tvrde da joj je Centar za socijalni rad bespravno oduzeo decu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari