U Boru preminula još tri pacijenta od posledica virusne infekcije, u Majdanpeku raste broj aktivno zaraženih 1Foto: J.B.K.

Smanjuje se broj aktivno pozitivnih u Boru gde je na dnevnom nivou više izlečenih no novozaraženih osoba, ali se i dalje evidentiraju preminuli od posledica korona virusa.

Prema podacima Zavoda za jvno zdravlje „Timok“ iz Zaječara korona virusom zaražene su još 53 osobe, oporavila su se 64 bolesnika i preminula tri pacijenta. Na teritoriji grada je, kako navode u gradskom Štabu za vanredne situacije, 670 aktivnih slučajeva virusne infekcije, a na kovid odeljenjima borske Opšte bolnice hospitalizovano je 67 bolesnika.

Svaki peti juče testirani u kovid ambulantama Doma zdravlja Majdanpek pozitivan je na korona virus i na teritoriji majdanpečke opštine aktivno zaraženo je 111 osoba, saznaje Danas od nadležnih u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Prednjače nevakcinisani kojih je 71, a što se uzrasta tiče najbrojniji su oni starosti od 25 do 39 godinu koji čine više od trećine aktivno pozitivnih. Zbog teže klinićke slike 14 pacijenata iz opštine Majdnapek poslato je na lečenje u kovid bolnice, a u izolaciji se nalazi 181 lice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari