Boemske noći u Srpskoj Crnji, manifestacija zabavno-turističkog karaktera, jubilarni 10 put će biti organizovana u Banatu, u rodnom mestu Đure Jakšića od nedelje 19. jula do utorka 21. jula. Od prošle godine novinu predstavlja uključivanje satiričara i aforističara, tako da će posetioci imati priliku da već u nedelju u 19.30 u Đurinoj kući čuju Aleksandra Baljka, Milana Todorova i Dušana Puvaču.


Pre toga javnosti će biti predstavljen mural Đure Jakšića u porti crkve SV. Prokopija, na zgradi starog zabavišta. U ponedeljak će centar za kulturu Požarevac izvesti predstavu „Glumac je glumac je glumac“, a u večernjim časovima kulturni centar Đura Jakšić će predstaviti album „Gle krasote“ u izvedbi Bobana Javora i KI Orkestra. U pitanju su tekstovi pesama Đure Jakšića, za koje je Javor komponovao muziku. Za ljubitelje rok i pop muzike u nedelju i ponedeljak uveče sa početkom u 23 sata biće organizovani koncerti Crvene jabuke i Goce Tržan. U utorak nastupa folklor i održava se koncert pevačke grupe Studenac, studentskog kulturnog centra Kragujevac.

Program, kao i svake godine, sadrži popularne skupove, druženje lovaca, ribolovaca, šahista, kartaroša i ljubitelja konja. Manifestaciju organizuju Kulturni centar Đura Jakšić i mesna zajednica Srpska Crnja a gradovi Požarevac i Kragujevac učestvuju kao članovi Venca liparskih gradova. Po završetku manifestacije „Boemske noći“ kulturni centar Đura Jakšić će nastaviti da promoviše album „Gle krasote“, a svoj program će dopuniti predstavom „A u vinu đavo drema“, koja je rađena po scenariju Svetlane Boškić, u režiji Rodoljuba Boškića, u koprodukciji sa Balkanskom pozorišnom trupom „Ara“ iz Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari