U Domu omladine Beograda održan prvi FEFASTIVAL 1Foto: Foto: Promo/Fefa

Početkom nedelje, u organizaciji studenata audio-vizuelne produkcije FEFA fakulteta, održan je prvi FEFASTIVAL, festivalsko veče koncipirano i izvedeno u dva dela.

Prvi deo je bio posvećen prikazu svih studentskih klasa audio-vizuelne produkcije, u vidu društvenih kategorija kojima su nagrađeni oni pojedinci koji su u prethodnom periodu svojom autentičnošću istaknuto doprineli šarenolikosti i kreativnom potencijalu pripadajućih klasa.

Poseban povod za ovaj segment večeri bila je činjenica da su to generacije studenata koje su svoj akademski put započele u doba Kovid-19 epidemije, pod izolacijama i karantinom, i kao takve imale posebno otežan put pri postizanju vrste zajedničkog duha i komunalne produktivnosti koja je u osnovi njihovih budućih profesija kao multimedijalnih stvaralaca i umetnika.

U Domu omladine Beograda održan prvi FEFASTIVAL 2
Foto: Promo/Fefa

U drugom delu večeri akcenat je bio stavljen na prikazivanje selekcije najboljih studentskih radova. Tokom jednočasovne projekcije, publika sale Amerikana imala je prilike da uživa u multi-žanrovskim produkcijama studenata, ali i diplomaca FEFA fakulteta, u formi kratkih filmova, muzičkih spotova, skečeva, tizera i trejlera.

Među njima je bilo društveno angažovanih projekata poput spotova za Fondaciju Tijana Jurić, kao i komercijalnih, međunarodno podržanih projekata kao što je film „The Pond“.

Događaj je zvanično zatvoren druženjem studenata, profesora i mnogobrojnih gostiju, čiji utisci i dobro raspoloženje su poslužili kao najbolji mogući uvod za naredno izdanje FEFASTIVALA, naredne godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari