Visoka škola za obrazovanje vaspitača koja je iz Gnjilana preseljena u bujanovačku opštinu, i naredne školske godine biće u iznajmljenom prostoru u bujanovačkoj opštini. Očekuje se upis 120 brucoša, od kojih će se njih 66 finansirati iz budžeta. Ukoliko dobije odobrenje Ministarstva prosvete, škola bi mogla da ima jedno istureno odeljenje na KIM u selu Ranilug u Kosovskom pomoravlju.

Visoka škola za obrazovanje vaspitača koja je iz Gnjilana preseljena u bujanovačku opštinu, i naredne školske godine biće u iznajmljenom prostoru u bujanovačkoj opštini. Očekuje se upis 120 brucoša, od kojih će se njih 66 finansirati iz budžeta. Ukoliko dobije odobrenje Ministarstva prosvete, škola bi mogla da ima jedno istureno odeljenje na KIM u selu Ranilug u Kosovskom pomoravlju. Ukoliko ne dobiju saglasnost Ministarstva prosvete, kompletna nastava će se izvoditi kao i do sada u Bujanovcu.
Donji Milanovac – Osnovne škole u Donjem Milanovcu, na jednoj, i Svinici na drugoj, rumunskoj strani Dunava povezuje saradnja koja traje četrdesetak godina, koja je posle kraće pauze nastavljena u martu ove godine dolaskom đaka iz Svinice u Donji Milanovac. Uzvratna poseta donjomilanovačkih osnovaca vršnjacima u Svinici bila je prilika da se poznanstva uspostavljena u martu prodube i ostvare nova, a odlazak u Rumuniju za mnoge je đake bio i prvi odlazak u inostranstvo. Tokom dvodnevne posete organizovana su sportska takmičenja, kulturni programi, kao i poseta obližnjem rumunskom gradu Oršava. Sledeći susret osnovaca iz Rumunije i Srbije dogovoren je za oktobar ove godine, za Dan OŠ “ Vuk Karadžić’’.
Vladičin Han – Građani i preduzeća u opštini Vladičin Han duguju čak 25 miliona dinara na ime neplaćenih računa za vodu, potvrdio je za Danas direktor JP „Vodovod“ Dragan Mladenović. On je precizirao da dug domaćinstava iznosi 13 miliona dinara, i da nema nikakvih pomaka u naplati u odnosu na prošlu godinu.
– Građani imaju mogućnost da svoj dug plate u nekoliko rata, a ukoliko to ne učine podnosimo tužbe – kaže Mladenović, dodajući da dugovi izuzetno opterećuju poslovanje preduzeća koje se samo delimično finansira iz opštinskog budžeta.
Opština Vladičin Han ima oko 14.000 stanovnika koji se vodom snabdevaju iz sistema Vlasinskih hidroelektrana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari