Volonteri Društva za zaštitu životinja u Valjevu uhvatili su posle trodnevne hajke šarplaninca, koji je u četvrtak teško povredio šestogodišnju J. P, rekao je danas novinarima predsednik tog društva Slaviša Stošović. Stošović je rekao da je taj pas smešten u privremeni azil, u selu Gornja Bukovica, gde će u narednih 15 dana biti pod prismotrom veterinara, te da, po prvim procenama stručnjaka, šarplaninac nije besan već je agresivan.

Volonteri Društva za zaštitu životinja u Valjevu uhvatili su posle trodnevne hajke šarplaninca, koji je u četvrtak teško povredio šestogodišnju J. P, rekao je danas novinarima predsednik tog društva Slaviša Stošović. Stošović je rekao da je taj pas smešten u privremeni azil, u selu Gornja Bukovica, gde će u narednih 15 dana biti pod prismotrom veterinara, te da, po prvim procenama stručnjaka, šarplaninac nije besan već je agresivan. Dodao je da je o hvatanju tog psa obaveštena i policija, a kada se utvrdi ko je bio vlasnik koji ga je pustio na ulicu biće podneta krivična prijava protiv njega. Stošović kaže da je u prošloj sedmici Društvo za zaštitu životinja podnelo krivične prijave protiv vlasnika psa rotvajlera, iz sela Lopatanj kod Osečine, koji je svog ljubimca ostavio na Železničkoj stanici u Valjevu. Taj pas se „veoma agresivno ponašao jer je tri dana i dve noći“ na stanici bio nezbrinut kako je trebalo da bude po navodnom dogovoru sa njegovim novim vlasnikom iz Lajkovca koji se „nije ni pojavio“.
Prizren – Jedna osoba ubijena je juče, a tri su ranjene na trgu Šadrvan u strogom centru Prizrena, saopštila je policija. U saopštenju policije navodi se da su dve osobe iz vatrenog oružja juče oko 13.00 pucale jedna na drugu i tom prilikom jedan napadač je umro na licu mesta, a tri osobe su ranjene, među kojima je i drugi napadač. Dva slučajna prolaznika su povređena od zalutalih metaka, a jedan od njih je zadobio teže telesne povrede pa je hitno prebačen u regionalnu bolnicu. Osumnjičeni je pobegao s lica mesta i policija traga za njim. Policija je konfiskovala pištolj, a još se ne zna motiv ovog incidenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari