U Kladovu i Negotinu nakon prvog upisanog kruga preostalo slobodnih mesta za buduće srednjoškolce 1Foto: Pixabay / Juraj Varga

Gotovo sva mesta u kladovskoj srednjoj školi popunjena su u prvom upisnom krugu u kome je upisano 127 učenika. Potpuno su popunjena odeljenja opšteg smera gimnazije i ekonomskih tehničara koja su upisala po 30 đaka.

U odeljenjima elektrotehničara energetike i mašinskog tehničara za kompjutersko konstruisanje ostalo je nešto slobodnih mesta budući da je upisan 21 odnosno 22 učenika, kao i u odeljenju koje će školovati kuvare u trogodišnjem trajanju gde je upisano 24 đaka.

U negotinskoj opštini u više srednjih škola budućim srednjoškolcima je ponuđeno 300 mesta na zanimanjima i profilima sa trogodišnjim i četvorogodišnjim trajanjem. Nakon prvog upisanog krugansko, preostalo je 86 slobodnih mesta.

U Negotinskoj gimnaziji je na raspolaganju bilo 90 mesta, na opštem smeru je popunjeno svih 30 mesta, na društveno-jezičkom je ostalo slobodno jedno, a na prirodno-matematičkom šest.

Kao i gimnazija i Poljoprivredna škola sa domom učenika “Rajko Bosnić” upisivala je 90 učenika prvog razreda. Odeljenje veterinarskih tehničara popunjeno je u prvom upisnom roku, a na smeru poljoprivrednih tehničara ostalo je slobodnih osam mesta.

Buduće srednjoškolce, ako je suditi po prvom upisanom roku, nisu posebno zanimala zanimanja operatera u prehrambenoj industriji i pekara u trogodišnjem trajanju jer je od ponuđenih 15 popunjeno tri mesta za operatere I četiri za pekare od takođe 15 planiranih.

Odeljenje za elektrotehničare informacionih tehnologija u Tehničkoj školi Negotin popunjeno je u potpunosti, u odeljenju mašinskih tehničara za kompjutersko konstruisanje preostalo je 17 mesta, u odeljenju za bravare – zavarivače 16, a za elektromontere mreža i postrojenja 19.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.